Ministrul Justitiei a anuntat ca va publica dosarul de candidatura al procurorului general Augustin Lazar

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 29, 2018 21:39

Ministrul Justitiei a anuntat ca va publica dosarul de candidatura al procurorului general Augustin Lazar

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat pe pagina sa de socializare ca marti va publica procedura si graficul de numire, precum si dosarul de candidatura al procurorului general Augustin Lazar. Asta dupa ce Augustin Lazar a venit cu probe noi, care ar demonta acuzatiile lansate de Tudorel Toader. 

“Maine voi prezenta procedura si graficul de numire a celui care ocupa postul de procuror general. Maine voi face public si continutul dosarului de candidatura. Pentru a observa eventualele neconcordante, preferabil ar fi sa cunoastem si continutul dosarului pe baza caruia a fost aprobat si semnat decretul de investitura. In mod normal, dosarele de la MJ, CSM si Cotroceni trebuie sa aiba un continut identic!”, a scris ministrul Justitiei pe pagina sa de socializare.

In finalul mesajului, Tudorel Toader reitereaza faptul ca nu va renunta la procedura de revocare a actualului procuror general. “Este de observat si abordarea diferita de la Palatul Cotroceni – cererea de revocare ” nu este oportuna politic/ nu este oportuna” spre deosebire de cererea de revocare ” este inadecvata” !!!”, mai spune Tudorel Toader.

Anuntul vine dupa ce Augustin Lazar a venit cu probe noi, despre care spune ca demonteaza acuzatiile lansate de Tudorel Toader. Este vorba despre un raspuns oficial al CSM, care arata ca in dosarul de candidatura nu exista niciun document care sa ateste ca procurorul Augustin Lazar l-ar fi salvat de vreun dosar penal pe presedintele Klaus Iohannis.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.