Ministrul Justitiei a anuntat ca va sesiza CCR in cazul refuzului presedintelui Iohannis de a o revoca pe Kovesi

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu aprilie 18, 2018 11:35

Ministrul Justitiei a anuntat ca va sesiza CCR in cazul refuzului presedintelui Iohannis de a o revoca pe Kovesi

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, ca va sesiza Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), in cazul refuzului presedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi de la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Tudorel Toader a precizat ca a vorbit deja cu premierul Viorica Dancila si a obtinut acordul pentru a depune sesizarea la Curtea Constitutionala. Ministrul Justitiei sustine ca i-a prezentat premierului principalele puncte pe care le va mentiona in sesizare.

Ministrul Justitiei a mai precizat ca va depune sesizarea luni, iar inainte de a o depune, va mai avea o intalnire cu premierul Dancila.

“Ii voi prezenta sesizarea in amanunt, sper ca dansa sa fie de acord sa si-o insuseasca si tot luni sesizam Curtea Constitutionala”, a subliniat ministrul. El a adaugat ca draftul de sesizare este pregatit, dar trebuie sa il completeze si “cu argumentele pe care le-a adus presedintele in documentul de respingere a cererii de revocare”.

Toader a subliniat ca asteapta de la Iohannis “documentul politic prin care imi aduce la cunostinta ca nu o revoca pe doamna procuror sef”. Ministrul a subliniat ca este vorba despre un document politic pentru ca seful statului nu ar avea “argumente juridice si manageriale”, mai ales ca Iohannis i-a zis dinainte sa ii vada raportul ca nu o va revoca pe Kovesi.

Tudorel Toader a anuntat ca va sesiza Curtea Constitutionala, pentru ca presedintele Klaus Iohannis a decis sa respinga solicitarea de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi de la sefia DNA. Anuntul l-a facut pe Facebook.

In opinia lui Tudorel Toader, presedintele nu are nicio competenta in evaluarea activitatii profesionale a procurorului-sef al DNA.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.