Ministrul Justitiei
Politica

Ministrul Justitiei, la o intalnire cu grupul socialistilor europeni din Parlamentul European: Am convingerea ca sunt dezinformari la nivel european pe legile justitiei

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, se afla la Strasbourg unde are mai multe intalniri in vederea dezbaterii de miercuri din Parlamentul European pe tema legilor justitiei din Romania. In cadrul unei discutii cu grupul socialistilor europeni, Tudorel Toader a afirmat pentru jurnalistii romani ca are „convingerea” ca la nivel european exista dezinformari pe aceasta tema.

„Nu, nu am senzatia, am convingerea. Nu stiu din ce provine, dar cu siguranta din moment ce mai multi discuta aceeasi problema, este ceva, din necunoastere sau din dezinformare, paote si din alte considerente”, a raspuns Toader, intrebata daca are senzatia ca exista dezinformare la nivel european privind situatia din Romania.

Ministrul Justitiei a facut declaratii la finalul unei intalniri cu grupul socialistilor europeni, din care face parte si PSD. Dimineata, Toader a avut o intalnir cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Tudorel Toader a precizat ca va mai avea si miercuri intalniri.

„Dupa parerea mea, a fost o zi buna, cu multe intrevederi, vom da comunicat de presa de la fiecare intrevedere. Personal, pornind de la intrevederea cu vicepresedintele Timmermans, cred ca au fost discutii lamuritoare, in care am incercat sa aduc plusul acela de intelegere, cu privire la mecanismul de legiferare din Romania privind legile justitiei, privind modificarile codului penal, privind modificarile la conflictul de interese si incompatibilitati. Personal, cred ca a fost bine. Am avut si am convingerea faptului ca absolut toti au primit spusele mele cu atentie si sper ca in felul acesta am contribuit la o mai buna intelegere a mecanismului de legiferare din Romania”, a declarat Toader.

Intrebat daca lamuririle pe care le-a dat vor face in asa fel incat sa nu ne mai aflam in situatia in care liderii Comisiei Europene sa ne transmita comunicate de presa privind statul de drept din Romania, Toader a raspuns: „Eu zic sa asteptam, sa vedem reactia dansilor. Sa nu ma exprim eu in numele si pentru dumnealor. Obligatia noastra este de a explica in mod corect, de a explica la timp, de aceea voi face si un departament, un colectiv de comunicare la Ministerul Justitiei pentru ca sa comunicam mai mult, poate mai bine, eventual poate – ceea ce nu am facut pana acum – sa raspundem acelor mesaje care nu concorda cu realitate, fara ca sa fac referire la ceva anume”.

Related posts

Andrei Gerea: Alina Gorghiu profita de pe urma muncitorilor unor companii

Lucy Ionesco

Victor Ponta: Romania are GUVERNUL ZERO in 2016

Lucy Ionesco

Fiul lui Adrian Nastase, Mihnea Nastase, s-a inscris in PSD la organizatia Sector 1

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult