Ministrul Justitiei propune revocarea lui Augustin Lazar din functia de procuror general, acuzandu-l ca a deturnat activitatea Ministerului Public

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 24, 2018 23:46

Ministrul Justitiei propune revocarea lui Augustin Lazar din functia de procuror general, acuzandu-l ca a deturnat activitatea Ministerului Public

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunțat că declanşează revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, acuzându-l pe acesta că a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declanşează revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, acuzându-l pe acesta că a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional.

”Concluzia generală a prezentului raport este aceea a necesităţii de revenire la normalitate. Normalitatea înseamnă cunoaşterea şi respectarea competenţelor constituţionale, legale şi în acelaşi timp, o interpretare şi aplicare a legii în baza principiului loialităţii constituţionale. O normă juridică se interpretează în sensul legii fundamentale, în sensul funcţionării autorităţilor, indiferent de rangul pe care îl au. Loialitatea este definită foarte coerent printr-o bogată jurisprudenţă a CCR. Sigur că mai există o concluzie, aceea de a rămâne în limitele nu numai a competenţelor şi a loialităţii, ci şi a bunei cuviinţe. Prin urmare, consider că actele şi faptele enumerate, de netolerat într-un stat de drept, demonstrează că activitatea mangerială a lui Augustin Lazăr contravine legalităţii. Nu se mai poate susţine exercitarea de către domnia sa a funcţiei de procuror general. A deturnat activitatea Ministerul Public de la rolul său constituţional”, a susţinut ministrul Justiţiei.

”În temeiul legii, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului general. Prezentul raport, însoţit de propunerea de revocare, va fi transmis în seara aceasta către Secţia pentru procurori a CSM pentru emiterea avizului consultativ, precum şi preşedintelui României pentru îndeplinirea atribuţiilor ce le revin”, a mai spus Tudorel Toader.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a propus revocarea lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general.

Raportul e structurat pe cinci părți, a anunțat ministrul Tudorel Toader. Documentul va fi publicat pe site-ul ministerului și are 63 de pagini.

Concluzii: necesitatea de revenire la normalitate, normalitatea înseamnă recunoașterea competențelor, spune ministrul justiției. Actele și faptele enumerate în raport, de netolerat într-un stat de drept.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.