MINISTRUL MUNCII
Breaking News

Ministrul Muncii: Pensiile vor fi majorate in perioada urmatoare cu 5,1%

Pensionarii au primit o veste buna in aceste ultime zile de vara. Marius Budai, ministrul Muncii din Romania, a anuntat duminica ca pensiile vor fi majorate fara insa a mentiona cand se va intampla acest lucru.

Marius Budai a tinut insa sa specifice ca pensiile vor creste cu 5,1% aceasta fiind a doua majorare din acest an dupa cresterea punctului de pensie cu 10%, inregistrata la 1 ianuarie.

„De la 1 ianuarie 2022 am avut o majorare a pesiei minime cu 25% si o majorare a punctului de pensie cu 10%. Noi in PSD am discutat si vom propune coalitiei o majorare mai mare decat formula din lege, care ar fi trebuit ca acum sa fie majorate pensiile cu in jur de 5,1%. Vom anunta in curand cu cat se vor majora exact”, a declarat ministrul Muncii, la Antena 3.

Si salariul minim va fi majorat, insa ministrul nu a spus despre ce crestere este vorba. „Nu o sa confirm sau sa infirm cifre, o sa spun doar ca da, am avut discutii si despre salariul minim. Consideram ca salariul minim trebuie sa creasca in Romania. Am pus in prima faza la dispozitia mediului de afaceri, acei 200 de lei netaxabili, posibiltatea majorarii salariului minim, fara o cheltuiala suplimentara, fara nicio taxare din partea statului roman.

Noi suntem pe final cu acest pachet social. Chiar astazi de dimineata am avut si voi avea in continuare ultimele discutii cu domnul ministru al Finantelor, dupa care vom discuta cu liderii partidului, sa prezentam ceea ce noi am terminat practic aseara de lucrat, suntem pe constructia finala. Vom anunta in termenul cel mai scurt ceea ce se intampla. De alfel, eu cred ca cetatenii romani s-au obisnuit ca atunci cand PSD este la guvernare, grija pentru cetateni, pentru mediul de afaceri, pentru ca nu vom avea doar un pachet social, vom avea un pachet socio-economic. Vom gandi masuri cum am gandit si pana acum, echilibrate, impartite intre pachetul social si pachetul economic. Cea mai buna protectie sociala pentru o persoana apta de munca este existenta unui loc de munca.

In acest pachet avem si masuri sociale si masuri economice. In primul rand, grija noastra a fost indreptata catre preturile din energie, astfel incat populatia, pentru iarna 2022-2023 sa nu aiba preturi modificate. Vorbesc de consumatorii casnici. Specialistii nostri au lucrat pe astfel de schema, au prezentat o parte in coalitie. Vom avea discutiile finale, asta a fost o grija, sa ne asiguram ca traversam cu bine aceasta iarna”, a spus ministrul la Antena 3.

Related posts

Codul de Procedura Penala a fost adoptat, dupa o dezbatere si un vot fulger in Parlament. Proiectul merge la Iohannis spre promulgare

Ioana Badulescu

Presedintele Iohannis anunta numele noului premier. PNL planuieste sa treaca de votul Parlamentului cel tarziu joia viitoare

Lucy Ionesco

Pensiile recalculate intra in plata incepand cu 1 octombrie 2018, anunta ministrul Muncii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult