Ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, reactie dupa ce politia din Germania a cerut hotelurilor sa anunte cand primesc oaspeti romani

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota august 22, 2019 11:18

Ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, reactie dupa ce politia din Germania a cerut hotelurilor sa anunte cand primesc oaspeti romani

Ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a reactionat dupa ce politia din Germania a cerut hotelurilor din Leipzig sa anunte cand primesc oaspeti romani. Natalia Intotero precizeaza ca a aflat cu ingrijorare ca politia din Leipzig a cerut hotelurilor sa anunte cand cazeaza romani si precizeaza ca este inacceptabil ca romanii sa fie supusi unei asemenea forme de discriminare.

„Am aflat cu surprindere si ingrijorare ca la Leipzig, in Germania, Politia le cere hotelierilor sa anunte daca au cazati cetateni romani.Este inacceptabil ca romanii din Germania sau cei care calatoresc in Germania sa fie supusi unei asemenea forme de discriminare care ne pune pe toti, ca popor, intr-o lumina nefavorabila si nedreapta”, transmite ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, intr-un comunicat de presa postat pe site.

Natalia Intotero precizeaza ca in Germania traiesc peste 850.000 de romani si persoane de origine romana, reprezentand a cincea minoritate din aceasta tara.

Iti recomandam si: Ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, reactie dupa ce politia din Germania a cerut hotelurilor sa anunte cand primesc oaspeti romani

„Romanii sunt bine integrati si fac cinste Romaniei aducand, in acelasi timp, plus valoare tarii-gazda. Urmarim indeaproape aceasta situatie ingrijoratoare, mentinand legatura cu MAE si cu misiunea diplomatica a Romaniei la Berlin, unde domnul ambasador face deja demersuri pe langa autoritatile din Leipzig. Situatia este cunoscuta si de catre doamna premier Viorica Dancila, care a cerut toate datele legate de acest caz, precum si informari legate de evolutiile ulterioare”, potrivit sursei citate. 

Ministrul evidentiaza ca romanii sunt cetateni europeni si au drepturi egale cu cele ale cetatenilor din statele de resedinta sau din statele unde calatoresc sau studiaza.

„Orice forma de discriminare este contrara valorilor europene la care toate tarile membre ale Uniunii Europene au aderat”, conchide Intotero.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.