Ministrul roman de Externe a fost pus intr-o situatie delicata intr-un interviu BBC. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 8, 2019 16:57

Ministrul roman de Externe a fost pus intr-o situatie delicata intr-un interviu BBC. VIDEO

Ministrul roman de Externe, Teodor Melescanu, a fost pus intr-o situatie delicata intr-un interviu BBC. Invitat la stirile de noapte ale televiziunii britanice, Teodor Melescanu a incercat sa justifice modificarile aduse codului penal si posibila amnistie vehiculata in presa din Romania. Principalul argument adus de oficialul roman a fost aglomeratia din inchisori. Argumentele sale nu au parut deloc convingatoare, cel putin pentru jurnalista britanica. 

Jurnalista BBC: Liderul dumneavoastra a fost gasit vinovat de coruptie, de aceea nu a putut candida. Iar acum, tara dumneavoastra incearca sa introduca o noua amnistie, pentru a le permite politicienilor corupti sa circule liberi. Ce fel de semnal este transmis?

Teodor Melescanu, ministrul de Externe: Vreau sa va spun raspicat ca una dintre cele mai dificile probleme pentru Romania este cea a penitenciarelor. Exista o procedura de infringement privind inchisorile aglomerate si studiem posibilitatea de a gasi solutii pentru a avea conditii mai bune pentru cei care se afla in inchisoare. Din acest punct de vedere, ne gandim la posibilitatea de a folosi dispozitive electronice, care le vor permite celor condamnati sa stea acasa.

Jurnalista BBC: Iertati-ma, domnule, dar totusi… vorbim despre politicieni corupti si daca tara dumneavoastra, Guvernul dumneavoastra, va permite o amnistie pentru cei gasiti vinovati. Este absurd!

Teodor Melescanu: Poate credeti ca este absurd, dar va pot asigura ca, din cand in cand, in toate tarile, daca lucrurile nu merg bine din perspectiva Codului Penal, exista posibilitatea de a cauta solutii alternative.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.