Ministrul Sanatatii: Nu am atins inca varful! Nu vreau sa ne gandim la relaxare, recomand inca o data prudenta, izolare voluntara, distantare sociala
Breaking News

Ministrul Sanatatii a anuntat cand va incepe Romania campania de vaccinare impotriva coronavirusului

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat, duminica, ca Romania va incepe campania de vaccinare impotriva coronavirusului cel mai probabil in luna ianuarie 2021. Decclaratia a fost facuta la Husi, Nelu Tataru precizand ca primii care vor fi vaccinati vor fi angajatii din sistemul medical.

Nelu Tataru a mai spus ca se va vaccina, la randul sau, impotriva coronavirusului.

„Primii sunt cei din sistemul medical public si privat. Avem aproape 550.000 de persoane in aceasta cartografiere, urmand cei care sunt institutionalizati, apoi cei care asigura bunastarea si buna functionare a societatii. Sigur ma voi vaccina. Am repetat-o inca de la inceputul acestei pandemii. Nu putem sa ne imunizam decat trecand prin boala sau facand un vaccin. Tot acest an am asteptat momentul in care sa apara vaccinul. Acest vaccin a aparut, asteptam si autorizarea de la Agentia Europeana a Medicamentului. Sper sa apara pana de Craciun si atunci, din ianuarie sa putem vaccina”, a declarat seful Sanatatii.

Totodata, Nelu Tataru a precizat ca starea de alerta va fi prelungita de pe data de 14 decembrie.

„In acelasi timp, ne vom raporta la fiecare localitate in parte. Avem acele restrictii, acele reguli impuse. In masura in care avem o scadere in comunitate, nu vor interveni reguli suplimentare. In momentul in care vom avea o crestere a numarului de cazuri noi, pot interveni si reguli suplimentare”, a mai spus ministrul.

Articole asemănătoare

Discursul lui Klaus Iohannis in Parlamentul Romaniei: Imi doresc un Parlament puternic. Vom avea un nou pachet de legi privind alegerile si legea partidelor

Lucy Ionesco

Romania a trecut la ora de iarna in noaptea de 28 spre 29 octombrie. Ceasurile au fost date inapoi cu o ora

Ioana Badulescu

Cum poate fi evitat controlul ANAF in portul Constanta? Simplu, cu 5.000 de euro!

Lucy Ionesco