21.1 C
România
26 septembrie 2022
Presedintele Iohannis cere managerilor de spitale protejarea si medicilor si testarea lor cu prioritate
Breaking NewsSocial

Ministrul Sanatatii are informatii ca un alt pacient ar fi fost ars la Spitalul Floreasca

Cazul pacientei arse in blocul operator de la Spitalul Floreasca ar putea sa nu fie singular. Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a declarat ca are informatii potrivit carora un alt pacient ar fi suferit arsuri pe masa de operatie la Spitalul Floreasca din Bucuresti. 

Victor Costache a prezentat concluziile raportului cercetarii administrative efectuate ca urmare a evenimentului din data de 22 decembrie 2019, cand o pacienta a suferit arsuri pe 30% din suprafata corporala. 

In urma concluziilor din raport, minstrul Sanatatii, Victor Costache, a dispus sa continue cercetarile la Spitalul Floreasca.

”Continuam sa investigam si rugam toti pacientii care au suferit astfel de masuri sa ne semnaleze. Transmitem tuturor colegilor sa nu mai foloseasca off lable biocide. Orice utilizare off lable a unui biocid, a unui instrument chirurgical poate da nastere la tragedii”, a explicat Costache.

Intrebat daca mai exista un caz similar cu cel al femeii care a ars in blocul operator, Costache a spus: ”avem si noi aceeasi informatie. Investigam in continuare. Pacientul este, evident, in viata si a fost un eveniment de mai mica dimensiune, dar nu vreau sa speculez”.

Ministrul a mentionat si alte nereguli referitoare la folosirea substantei dezinfectante, constatate in urma verificarilor de la Spitalul Floreasca, precizeaza Agerpres.

Victor Costache a prezentat concluziile raportului cercetarii administrative efectuate ca urmare a evenimentului din data de 22 decembrie 2019, cand o pacienta a suferit arsuri pe 30% din suprafata corporala si apoi a decedat pe 29 decembrie 2019.

Demiterea lui Beuran

Profesorul Mircea Beuran a fost demis din functia de presedinte al Comisiei de chirurgie generala a Ministerului Sanatatii. 

”Domnul profesor Beuran a fost demis ieri de catre domnul manager, iar noi l-am demis din functia de presedinte al Comisiei Ministerului Sanatatii de chirurgie generala”, a declarat Costache in cadrul unei conferinte de presa in care a prezentat concluziile verificarilor efectuate de Corpul de control al MS la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti Floreasca, dupa cazul pacientei arse pe masa de operatie.

Victor Costache spune ca in cazul femeii s-au facut „erori care pleaca de la ABC-ul chirurgical”. Alergia la iod a fost diagnosticata gresit.

„S-a ignorat o procedura folosita pe scara larga la nivel national, procedura de dezinfectie a tegumentelor, unde se foloseste in prima instanta betadina. S-a diagnosticat gresit alergia la iod. In ambele interventii chirurgicale a foat folosita aceasta substanta cu continut de etanol de 89%,un risc combustional major. In acest context de biocid utilizat gresit si risc combustional major s-a folosit bisturiu electric”, a zis ministrul Sanatatii, care a prezentat rezultatele Corpului de Control.

Acestea nu sunt singurele greseli, potrivit declaratiilor lui Victor Costache, in raport apar si alte nereguli in cazul de la Floreasca.

Operatia a fost facuta de un medic rezident.

„Niciunul din medicii aflati in echipa operatorie nu se afla in echipa de garda. S-a intervenit la 9 dimineata, iar in echipa operatorie s-a preferat sa se intervina cu un medic rezident si apoi de un medic specialist, chemat de acasa, in loc de medicii primari care erau de garda in spital”, a subliniat Costache.

Mai mult, conform sursei mentionate, medicii rezidenti trebuie sa fie supravegheati in timpul operatiilor, lucru care nu s-a intamplat.

Related posts

Ministerul Muncii anunta noi masuri pentru cei care s-au pensionat, dar care au si salariu de la stat

Ioana Badulescu

Operatorii 112 pot localiza un post telefonic prin GPS

Corina Alexandru

Protest cu 30.000 de oameni in Bucuresti impotriva ordonatelor privind gratierea si modificarea Codului Penal

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult