Ministerul Sanatatii
Social

Ministrul Sanatatii: Multi dintre managerii de spitale trebuie sa plece

Multi dintre managerii de spitale aflati in prezent in functie trebuie sa plece, a declarat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, adaugand ca si in cazul Agentiei Nationale de Transplant (ANT) ar putea fi nevoie de schimbari de oameni. Declaratia a fost facuta la conferinta de lansare a primei scoli de business din Romania dedicata profesionistilor din sistemul de sanatate.

„Multi dintre managerii de spitale care sunt acum in functie trebuie sa plece. Am intalnit manageri care cu bani putini si resurse limitate au facut lucruri extraordinare. Dar am intalnit si cazuri diametral opuse. Consider ca la Agentia Nationala de Transplant (ANT) lucrurile trebuie sa mearga cu totul altfel decat pana acum. Cateodata, pentru a face schimbari ai nevoie si de alti oameni. Vom vedea daca acesta este si cazul ANT. Problemele pe care le-am pus pe tapet ma astept sa fie rezolvate”, a declarat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

„Faptul ca nu au primit raportul corpului de control nu poate fi decat o gluma. Acesta a fost transmis Agentiei Nationale de Transplant imediat ce a fost finalizat, avem chiar un punct de vedere care a venit saptamana trecuta de la ANT. Daca din 2.000 de pacienti compatibili sunt 50, atunci trebuie sa existe criterii clare de departajre a acestor pacienti. Astept sa vad care sunt acestea, sa vad daca de la un centru la altul difera aceste criterii. Treaba ANT era, nu de ieri de azi, sa stabileasca aceste criterii si sa se asigure ca sunt respectate”, a adaugat el.

Ministrul Sanatatii a anuntat, sambata, ca verificarile Corpului de Control la Agentia Nationala de Transplant au fost finalizate, fiind descoperite nereguli „grave”, echipa de control constatand ca procedurile si criteriile de transplant nu exista.

Stiri pe aceeasi tema

Studenta Veronica Matcovici din Iasi a murit in accidentul de autocar din Spania (Tarragona)

Cristiana Petrariu Bota

Satul Runcurel, la un pas sa dispara de pe harta din cauza unei cariere de carbune

Cristiana Petrariu Bota

Mihailescu: Asasinarea Alinei Bica, planuita de un om de afaceri si de doi politicieni

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult