Ministrul Sanatatii: Plafonul sporurilor ramane la 30%. E inadmisibil ca un spital, in ultimele 5 luni, sa nu faca contract cu CNAS
Social

Ministrul Sanatatii: Noua din zece candidati la un concurs pentru ocuparea unor posturi de asistenti medicali intr-un spital nu au stiut sa se spele pe maini

Noua din zece candidati la un concurs pentru ocuparea unor posturi de asistenti medicali intr-un spital nu au stiut cum sa se spele pe maini, la proba practica, a spus ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, explicand ca exista o anumita procedura care trebuie respectata.

„Am participat la diverse seminarii si conferinte. La Palatul Parlamentului a fost o conferinta, ‘Maini curate’. Un spital din Brasov este cel mai curat din Europa si a promovat acest program, ‘Maini curate’. (…) Exista niste indicatori, care se refera si la aceasta actiune, pentru ca spalatul mainilor presupune o anumita procedura. La un moment dat, la un concurs pentru asistente medicale in spital, unul dintre subiecte la proba practica a fost spalatul pe maini.

Am urmarit cu interes acel concurs pentru ca probele practice erau ceva nou si se refereau inclusiv la abilitatile asistentilor medicali. Din 10, noua nu au stiut sa se spele pe maini, pentru ca exista o procedura specifica. Bun, esti angajat intr-un spital, dar exista niste proceduri”, a declarat ministrul Sanatatii Sorina Pintea, miercuri, cu ocazia prezentarii raportului de bilant la sase luni de mandat.

Ministrul Sanatatii a explicat ca implementarea acestor proceduri tine de directorul de ingrijiri, iar in ceea ce priveste controlul, de acesta se ocupa Directia de Sanatate Publica.

Articole asemănătoare

Centrul medical COVID din Bucuresti, inaugurat de Iohannis in stare de urgenta, ar fi fost cedat unei clinici private

Teodora Badescu

Numarul infectiilor cu noul coronavirus raman ridicate, la fel si decesele. Bilant 14 august

Lucy Ionesco

EXTRAGERE LOTO 30 MARTIE 2014: A fost castigat premiul cel mare de la 5 din 40

Bogdan