Ministrul Sanatatii: Plafonul sporurilor ramane la 30%. E inadmisibil ca un spital, in ultimele 5 luni, sa nu faca contract cu CNAS

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu aprilie 17, 2018 14:09

Ministrul Sanatatii: Plafonul sporurilor ramane la 30%. E inadmisibil ca un spital, in ultimele 5 luni, sa nu faca contract cu CNAS

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat luni, că plafonul sporurilor va rămâne la 30% și a atras atentia ca este „rândul managerilor să arate că sunt manageri”. Declaratia a fost facuta după întâlnirea cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici. 

“Împreună cu dl Teodorovici am avut mai multe discuții, nu neapărat pe tema salariilor. (…) Unul din punctele discuției noastre a fost legat de acei rezidenți. Încercăm să rezolvăm problema acestora. (…) Bugetul este foarte clar. Avem majorările salariale și încadrarea în 30% sporuri. Așa o să rămână”, a declarat ministrul Sanatatii.

Ministrul Sorina Pintea a atras atentia ca este randul managerilor sa fie manageri, mentionand ca este inadmisibil ca un spital, in ultimele cinci luni, sa nu faca contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.

Citeste si: Cardul de sanatate se schimba. CNAS a anuntat cand vor fi distribuite primele carduri noi

„O mare parte din probleme le-am rezolvat. Am rugat managerul de acolo să-mi trimită o evaluare a situației. Încă de aseară dânsul mi-a trimis câteva aspecte. Eu sper că vom putea să rezolvăm și problema de la Craiova. Noi, ca Minister al Sănătății, aplicăm legea, care spune că trebuie să ne încadrăm într-un procent de spor. Problemele au apărut între principalii ordonatori de credite, respectiv spitalele din subordinea Ministerului Sănătății și spitalele din subordinea administrației publice locale. (…) Este rândul managerilor să fie manageri și îmi asum ceea ce spun. Am verificat activitatea câtorva spitale din Capitală. Este inadmisibil ca un spital, în ultimele cinci luni, să nu facă contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Deci să nu-și ia sumele la care are dreptul. Eu mă întreb, cum au cumpărat materiale sanitare și alte materiale necesare activității?”, a spus Sorina Pintea, la sediul Ministerului Finantelor.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.