Ministrul Sanatatii: Nu am atins inca varful! Nu vreau sa ne gandim la relaxare, recomand inca o data prudenta, izolare voluntara, distantare sociala
Breaking News

Ministrul Sanatatii: Sa ne inchidem o luna? Sunt specialisti care spun ca ar trebui sa ne inchidem 2 luni

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, ca autoritatile nu iau, deocamdata, in discutie carantinarea Bucurestiului, dar a precizat ca oficalii locali pot lua astfel de masuri in anumite zone.

Cu privire la informatiile privind „inchiderea” Romaniei prin stare de urgenta, ministrul a reactionat: „Sa ne inchidem o luna? Sunt specialisti care spun ca ar trebui sa ne inchidem 2 luni. Din punctul meu de vedere trebuie sa respectam niste restrictii”.

Cu privire la necesitatea instaurarii starii de carantina in Bucuresti, Nelu Tataru a explicat:

”Libertatea deciziei este la comitetele judetene sau la Comitetul Municipiului Bucuresti pentru situatii de Urgenta, se merge strict pe acele masuri locale, restrictive, in vederea scaderii numarului de cazuri noi si a transmiterii. In conditiile in care vom avea o transmitere libera, accentuata, cu o crestere exponentiala a numarului de alte cazuri, se vor lua si alte decizii. Deocamdata nu avem in discutie carantinarea Bucurestiului”.

Cu privire la intens discutatul subiect privind ”inchiderea” Romaniei in urma cresterii numarului de cazuri de coronavirus, ministrul Sanatatii a comentat.

”Sa ne inchidem o luna? Sunt specialisti care spun ca ar trebui sa ne inchidem 2 luni. Din punctul meu de vedere trebuie sa respectam niste restrictii si sa ne gandim la cei de langa noi care nu mai sunt, la cei care sufera”, a spus Tataru, potrivit caruia, ”in functie de evolutia pandemiei, fiecare comitet judetean in parte ia o asemenea decizie”..

”In acest moment suntem pe o crestere progresiva, in anumite localitati deja am inceput sa fim pe o crestere exponentiala, acolo se vor lua decizii un pic mai drastice”, a precizat ministrul Sanatatii.

Aflat la Iasi, Nelu Tataru a respins estimarea ca in jurul datei de 20 octombrie se vor inregistra 7.000 de cazuri pe zi si ca sistemul medical va intra in colaps. „Reteaua sanitara va rezista, dar va fi supraaglomerata”, a spus Nelu Tataru.

Totodata, el a adaugat ca asimptomaticii vor fi evaluati la domiciliu, iar pacientii cu comorbiditati vor ramane in spitale.

 

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul reintroduce contributia la angajator. Florin Citu: Contributia angajatorului va fi egala cu a angajatului, in functie de marimea companiei

Ioana Badulescu

Ordonanta privind abrogarea OUG 13 a fost aprobata de Guvern. Ministrul Iordache, pus de premier sa-si autoevalueze activitatea

Cristiana Petrariu Bota

Ministrul de Externe si ministrul pentru Afaceri Europene ii raspund lui Juncker, care a criticat Guvernul Dancila in presa germana

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult