Ministrul Sanatatii: Nu am atins inca varful! Nu vreau sa ne gandim la relaxare, recomand inca o data prudenta, izolare voluntara, distantare sociala
Breaking News

Ministrul Sanatatii: Sa ne inchidem o luna? Sunt specialisti care spun ca ar trebui sa ne inchidem 2 luni

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, ca autoritatile nu iau, deocamdata, in discutie carantinarea Bucurestiului, dar a precizat ca oficalii locali pot lua astfel de masuri in anumite zone.

Cu privire la informatiile privind „inchiderea” Romaniei prin stare de urgenta, ministrul a reactionat: „Sa ne inchidem o luna? Sunt specialisti care spun ca ar trebui sa ne inchidem 2 luni. Din punctul meu de vedere trebuie sa respectam niste restrictii”.

Cu privire la necesitatea instaurarii starii de carantina in Bucuresti, Nelu Tataru a explicat:

”Libertatea deciziei este la comitetele judetene sau la Comitetul Municipiului Bucuresti pentru situatii de Urgenta, se merge strict pe acele masuri locale, restrictive, in vederea scaderii numarului de cazuri noi si a transmiterii. In conditiile in care vom avea o transmitere libera, accentuata, cu o crestere exponentiala a numarului de alte cazuri, se vor lua si alte decizii. Deocamdata nu avem in discutie carantinarea Bucurestiului”.

Cu privire la intens discutatul subiect privind ”inchiderea” Romaniei in urma cresterii numarului de cazuri de coronavirus, ministrul Sanatatii a comentat.

”Sa ne inchidem o luna? Sunt specialisti care spun ca ar trebui sa ne inchidem 2 luni. Din punctul meu de vedere trebuie sa respectam niste restrictii si sa ne gandim la cei de langa noi care nu mai sunt, la cei care sufera”, a spus Tataru, potrivit caruia, ”in functie de evolutia pandemiei, fiecare comitet judetean in parte ia o asemenea decizie”..

”In acest moment suntem pe o crestere progresiva, in anumite localitati deja am inceput sa fim pe o crestere exponentiala, acolo se vor lua decizii un pic mai drastice”, a precizat ministrul Sanatatii.

Aflat la Iasi, Nelu Tataru a respins estimarea ca in jurul datei de 20 octombrie se vor inregistra 7.000 de cazuri pe zi si ca sistemul medical va intra in colaps. „Reteaua sanitara va rezista, dar va fi supraaglomerata”, a spus Nelu Tataru.

Totodata, el a adaugat ca asimptomaticii vor fi evaluati la domiciliu, iar pacientii cu comorbiditati vor ramane in spitale.

 

Stiri pe aceeasi tema

LEGEA SALARIZARII BUGETARILOR AJUNGE IN PARLAMENT. Proiectul stabileste ca salariile bugetariilor nu mai pot fi reglementate prin alte legi speciale

Ioana Badulescu

Iohannis a anuntat ca va sesiza CCR cu privire la bugetul pe 2019: Bugetul rusinii nationale, asta este bugetul propus pentru 2019. Un buget nerealist, supraevaluat si intarziat

Cristiana Petrariu Bota

Ce ascunde generalul Florian Coldea? Un fost ofiter SRI face DEZVALUIRI INCENDIARE. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult