-6.7 C
România
16 ianuarie 2021
Ministrul Sanatatii: Nu am atins inca varful! Nu vreau sa ne gandim la relaxare, recomand inca o data prudenta, izolare voluntara, distantare sociala
Breaking News

Ministrul Sanatatii: Sa ne inchidem o luna? Sunt specialisti care spun ca ar trebui sa ne inchidem 2 luni

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, ca autoritatile nu iau, deocamdata, in discutie carantinarea Bucurestiului, dar a precizat ca oficalii locali pot lua astfel de masuri in anumite zone.

Cu privire la informatiile privind „inchiderea” Romaniei prin stare de urgenta, ministrul a reactionat: „Sa ne inchidem o luna? Sunt specialisti care spun ca ar trebui sa ne inchidem 2 luni. Din punctul meu de vedere trebuie sa respectam niste restrictii”.

Cu privire la necesitatea instaurarii starii de carantina in Bucuresti, Nelu Tataru a explicat:

”Libertatea deciziei este la comitetele judetene sau la Comitetul Municipiului Bucuresti pentru situatii de Urgenta, se merge strict pe acele masuri locale, restrictive, in vederea scaderii numarului de cazuri noi si a transmiterii. In conditiile in care vom avea o transmitere libera, accentuata, cu o crestere exponentiala a numarului de alte cazuri, se vor lua si alte decizii. Deocamdata nu avem in discutie carantinarea Bucurestiului”.

Cu privire la intens discutatul subiect privind ”inchiderea” Romaniei in urma cresterii numarului de cazuri de coronavirus, ministrul Sanatatii a comentat.

”Sa ne inchidem o luna? Sunt specialisti care spun ca ar trebui sa ne inchidem 2 luni. Din punctul meu de vedere trebuie sa respectam niste restrictii si sa ne gandim la cei de langa noi care nu mai sunt, la cei care sufera”, a spus Tataru, potrivit caruia, ”in functie de evolutia pandemiei, fiecare comitet judetean in parte ia o asemenea decizie”..

”In acest moment suntem pe o crestere progresiva, in anumite localitati deja am inceput sa fim pe o crestere exponentiala, acolo se vor lua decizii un pic mai drastice”, a precizat ministrul Sanatatii.

Aflat la Iasi, Nelu Tataru a respins estimarea ca in jurul datei de 20 octombrie se vor inregistra 7.000 de cazuri pe zi si ca sistemul medical va intra in colaps. „Reteaua sanitara va rezista, dar va fi supraaglomerata”, a spus Nelu Tataru.

Totodata, el a adaugat ca asimptomaticii vor fi evaluati la domiciliu, iar pacientii cu comorbiditati vor ramane in spitale.

 

Stiri pe aceeasi tema

Despre femeia chirurg, cu Ioana – studenta la Facultatea de Medicina din Constanta: Medicina nu e doar carte, inseamna pasiune si suflet. INTERVIU

Cristiana Petrariu Bota

LISTA DATORNICILOR LA STAT, IMORALA SI INDISCRETA? Pe cand o lista cu datoriile Fiscului fata de contribuabili

Cristiana Petrariu Bota

Opt candidati la prezidentiale, reclamati la Parchet de BEC pentru semnaturi similare. Alexandru Cumpanasu si Viorel Catarama se numara printre ei

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult