12.2 C
România
6 octombrie 2022
Ministrul Sanatatii: Plafonul sporurilor ramane la 30%. E inadmisibil ca un spital, in ultimele 5 luni, sa nu faca contract cu CNAS
Social

Ministrul Sanatatii se va intalni miercuri cu angajatii din Sanatate, care au anuntat ca vor intra in greva de avertisment pe 7 mai

Ministrul Sanatatii se va intalni, miercuri, cu angajatii din Sanatate, care au anuntat ca vor intra in greva de avertisment pe 7 mai. Potrivit hotnews.ro, Sorina Pintea a anuntat, astazi, ca va avea o intalnire cu reprezentantii sindicatelor, subliniind ca a avut 28 de intrevederi cu sindicalistii din sanatate cu scopul de a le solutiona problemele.

In data de 7 mai, angajatii din sanatate vor fi in greva de avertisment, iar daca nici asa nu le vor fi solutionate problemele salariale, din 11 mai vor intra in greva generala.

„Miercuri, 2 mai, mă întâlnesc cu sindicatele. Prim-ministrul a format acel grup de lucru, alcătuit din manageri ai diverselor instituţii din subordinea comunităţilor locale sau a Ministerului Sănătăţii, care au prezentat un set de propuneri – nu vreau să le spun acum – şi care vor putea rezolva parţial, prin lege, partea de suplimentare a celor care au pierdut în urma aplicării legii, va putea fi făcută la nivelul fiecărui spital. În toată această perioadă, am discutat cu foarte mulţi manageri. Da, există această constrângere din lege. Dar unii au găsit soluţii, alţii vor aplica soluţiile pe care le-am propus inclusiv eu, în calitate de ministru. Nu dorim să fie scăderi salariale”, a arătat ministrul Sănătății, într-o declaraţie acordată presei după ce a vizitat, vineri, Spitalul din Pucioasa, potrivit Agerpres.

Sorina Pintea a adăugat că, în primul rând, trebuie aplicată legislaţia specifică Ministrului Sănătăţii, menţionând totodată că sporul se acordă în funcţie de timpul lucrat în zonă cu risc: „Am fost la Guvern şi am discutat cu reprezentanţii lor (ai celor care au protestat în Piaţa Victoriei, n.r.). Categoric, ei reclamă scăderea de venituri pentru anumite categorii profesionale. Am declarat în nenumărate rânduri: noi aplicăm legea. Pentru cei cărora nu le-a crescut salariul la nivelul lui 2022, aplicându-se un regulament de sporuri diminuat faţă de regulamentul care se aplica până la 1 martie, categoric au fost scăderi de venituri. Nu ni le dorim. În aceste ultime luni, m-am întâlnit de 28 de ori cu sindicatele, tocmai ca să găsim soluţii. Toată lumea ştia, din iulie 2017, de când s-a publicat legea, că va trebui să avem o încadrare în acel 30%.”

Mii de angajați din sistemul sanitar au participat, joi, la un miting organizat în fața Palatului Victoria de sindicaliștii Sanitas.

Angajații din sistemul sanitar sunt nemulțumiți de noua lege a salarizării și de noul regulament al sporurilor, care, spune Iulian Pope, au făcut ca „foarte multe salarii să fie scăzute”.

Related posts

Regina-mama Elena a fost repatriata pentru a fi reinhumata la Curtea de Arges, alaturi de Regele Mihai I

Lucy Ionesco

Ludovic Orban, urmarit penal dupa ce a cerut 50.000 de euro pentru campania electorala de la locale

Lucy Ionesco

Candidaturile la sefia DIICOT se mai pot depune doar astazi

Corina Alexandru

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult