Ministrul Sanatatii: Sper sa nu mai auzim de bani dati de pacienti medicilor dupa cresterea salariilor de la 1 martie

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu februarie 16, 2018 11:34

Ministrul Sanatatii: Sper sa nu mai auzim de bani dati de pacienti medicilor dupa cresterea salariilor de la 1 martie

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, si-a exprimat speranta, joi, ca dupa cresterea salariilor de la 1 martie 2018, sa nu mai auzim de bani dati de pacienti personalului medical, majorarea salariala fiind un pas “important” pentru rezolvarea lucrurilor.

“Eu sper ca odata cu majorarea salariala de la 1 martie aceste lucruri sa se schimbe si sa nu mai auzim despre aceste lucruri. Nu cred ca se vor schimba toate de la bun inceput, cred ca lucrurile vor fi pe parcurs rezolvate. Cresterea salariilor e un pas important pentru ca pana la urma hai sa spunem ca e o reparatie fata de cei care au lucrat atat de mult timp pe foarte putini bani”, a declarat ministrul Sanatatii.

“Majorari salariale au fost in ultimii doi ani, trei majorari succesive, dar inainte de asta, o asistenta medicala care lucra la patul bolnavului in Terapie Intensiva avea un salariu de 1.800 de lei net, pana acum doi ani. Au fost majorari succesive acum, de la 1 martie vor fi si alte majorari, pana la urma trebuie sa si reparam moral ceva. Pentru ca tot timpul avem pretentie de la acesti oameni care lucreaza in sistemul medical, negandindu-ne ca sunt si ei oameni, au copii, au casa, au rate”, a completat Sorina Pintea intr-o interventie la Digi 24.

Ministrul Sanatatii a mai afirmat ca se asteapta ca in urma majorarilor salariale si a investitiilor in aparatura medicala sa se intoarca in tara si o parte din medicii plecati in strainatate in ultimii ani.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.