Politica

Ministrul Stoenescu va derula o campanie de informare pentru romanii din diaspora privind votul prin corespondenta

Ministrul delegat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a participat, sambata si duminica, la o serie de actiuni derulate in Spania cu prilejul aniversarii Zilei Nationale a Romaniei. Aflat in Spania, ministrul Stoenescu a declarat ca are in vedere lansarea unor sesiuni de informare pentru romanii din diaspora privind modalitatile de accesare a fondurilor europene POSDRU, adaugand ca va derula si o campane de informare cu privire la votul prin corespondenta, astfel incat toti cetatenii sa cunoasca procedurile pentru exercitarea dreptului de vot.

„Demnitarul a anuntat ca are in vedere lansarea unor sesiuni de informare si consultanta pentru romanii din diaspora, prin organizarea unor intalniri cu specialisti in domeniile de interes. Sesiunile vor aborda si modalitatile de accesare a fondurilor europene POSDRU de catre romanii din diaspora, avand trei axe de finantare: formare profesionala continua pentru angajati, romani antreprenori in Europa, prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii”, precizeaza Ministerul Afacerilor Externe.

Ministrul delegat, care a participat, sambata si duminica, la o serie de actiuni derulate in Spania cu prilejul aniversarii Zilei Nationale a Romaniei, a mai precizat ca una dintre prioritatile sale pe termen scurt este derularea unei campanii de informare cu privire la votul prin corespondenta, astfel incat toti cetatenii sa cunoasca procedurile pentru exercitarea dreptului de vot.

Totodata, in cadrul unui eveniment organizat de Ambasada Romaniei in Regatul Spaniei si de Institutul Cultural Roman, Dan Stoenescu s-a intalnit la Madrid cu membrii comunitatii romanesti. Demnitarul si-a exprimat aprecierea pentru activitatea pe care asociatiile romanesti o desfasoara in scopul pastrarii si promovarii identitatii romanesti in Spania si a salutat rolul acestora in consolidarea relatiilor romano-spaniole.

De asemenea, oficialul MAE a efectuat o vizita la Torrejon de Ardoz, unde a participat la serbarile organizate de catre membrii comunitatii romanesti din aceasta zona si de Uniunea Muncitorilor Romani. Ministrul delegat a subliniat importanta rolului pe care diaspora il are in dezvoltarea economica a Romaniei, precizand ca sustinerea si organizarea unor evenimente de promovare a potentialului investitional in Romania, precum si organizarea unui forum de afaceri pentru diaspora sunt masuri necesare pentru atingerea acestui obiectiv.

Ministrul Stoenescu s-a mai intalnit cu primarul din Torrejon de Ardoz, Ignacio Vazquez Casabilla. Cei doi oficiali au discutat despre contributia pe care comunitatea romaneasca o are la dezvoltarea localitatii, dar si despre importanta dialogului bilateral constant, astfel incat sa existe premisele unei bune integrari a romanilor in societatea spaniola, mai relateaza comunicatul MAE.

Stiri pe aceeasi tema

Premiera electorala in Romania. Referendum pentru unire

Cristiana Petrariu Bota

Legea manualului a trecut de Camera Deputatilor. Vor fi maximum trei variante de manuale pentru fiecare disciplina

Ioana Badulescu

Dragnea: Votul prin corespondenta trebuie adoptat rapid

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult