Ministrul Tudorel Toader, reactie la lista scurta in care Kovesi e pe primul loc pentru functia de procuror al UE: Cred ca membrii Comisiei de selectie nu cunosc abuzurile comise de Kovesi

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 4, 2019 22:34

Ministrul Tudorel Toader, reactie la lista scurta in care Kovesi e pe primul loc pentru functia de procuror al UE: Cred ca membrii Comisiei de selectie nu cunosc abuzurile comise de Kovesi

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a reactionat dupa aparitia documentului in care fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost trecuta pe primul loc pe lista scurta pentru functia de procuror sef al Uniunii Europene.

„Cred ca membrii Comisiei de selectie nu cunosc abuzurile comise de catre Laura Codruta Kovesi in detrimentul cetatenilor, in detrimentul statului de drept. In Franta sau in Germania, un procuror nu ar putea sa comita atatea abuzuri, pentru ca ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar daca in zilele de joi si vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea ministrilor de justitie din statele membre ale UE, maine dimineata voi trimite decizia CCR privind demiterea din functie, fiecarui ministru de justitie”, a declarat Toader, pentru stiripesurse.ro.

Unul dintre cele trei nume ramase in competitia pentru conducerea Parchetului European este Laura Codruta Kovesi, se arata intr-o scrisoare trimisa ministrului Tudorel Toader, in calitate de presedinte al Consiliului JAI al UE.

„Punctajul si experiensa acestor candidati sunt printre cele mai inalte pentru pozitia de Procuror General European”, se arata in document.

„Comitetul a luat decizia la intalnirea din 1 februarie 2019, ca urmare a votului prevazut in regula IV a regulilor de functionare ale comitetului de selectie”, se arata in document.

Mai multe detalii aici: Laura Codruta Kovesi, prima pe lista in cursa pentru functia de procuror al Uniunii Europene

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.