Se inchid sapte puncte de trecere a frontierei cu Romania, in contextul cresterii numarului de cazuri de coronavirus in Europa
Social

Minivacanta de 1 Mai aglomereaza punctele de frontiera la granita cu Ungaria

Minivacanta de 1 Mai aglomereaza punctele de trecere a frontierei pe sensul de iesire din tara. Coloane de masini s-au format, sambata, la punctele de trecere a frontierei la granita cu Ungaria, iar timpii de asteptare pentru controlul documentelor au crescut la peste o ora in cazul Vamii Nadlac II.

La Punctul de Trecere a Frontiereri (PTF) Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană, se înregistrează coloane de maşini şi se aşteaptă mai mult de o oră pentru tranzitare. Aici au fost deschise cinci artere de ieşire pentru autoturisme şi autocare, faţă de două în mod obişnuit.

”În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor care tranzitează punctele de trecere a frontierei cu Ungaria a crescut, datorită zilelor libere mulţi alegând să plece în excursii în afara ţării. Au fost luate măsuri pentru fluidizarea traficului, fiind suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor”, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Timpii de aşteptare au crescut la toate punctele de la graniţa cu Ungaria. La Borş (Bihor), unde s-au deschis şapte artere de ieşire, şoferii sau în coloană cel puţin 30 de minute.

La Urziceni (Satu Mare) sunt două benzi de ieşire şi se aşteaptă 30 de minute, la fel şi în cazul PTF Petea (Satu Mare), unde se lucrează pe o arteră de ieşire dedicată traficului uşor

Majoritatea celor care pleacă sâmbătă din ţară aleg destinaţii apropiate, precum Ungaria sau Austria.

Articole asemănătoare

Al saptelea deces din cauza coronavirusului in Romania, totalul persoanelor depistate pozitiv s-a ridicat la 576

Lucy Ionesco

Incendiu de proportii la Balotesti, la fabrica de mobila Prestige Mob. Fumul era vizibil de pe Aeroportul Otopeni

Ioana Badulescu

Cine sunt romanii din Panama Papers. Secretele unor mari afaceri din Romania, camuflate de Mossack Fonseca

Lucy Ionesco