Stiri locale

Mioara Neagu, medic la Spitalul din Fetesti, a murit de coronavirus. A avut o evolutie buna, insa dupa 7 zile starea generala s-a deteriorat brusc

Dr. Mioara Neagu, medic la Spitalul Municipal din Fetesti, a murit la varsta de 48 de ani dupa ce a contractat noul coronavirus. Nu suferea de nicio afectiune si a avut o evolutie buna la Spitalul Colentina unde fusese internata, insa dupa sapte zile starea generala s-a deteriorat brusc si in cele din urma medicii nu au mai putut-o salva.

Mioara Neagu era coordonatorul Compartimentului de Primiri Urgente de la Spitalul Municipal din Fetesti. Refuzase mai multe posturi la Constanta, Slobozia si Bucuresti pentru a lucra acasa, in orasul natal. A lasat in urma o fiica studenta la Medicina.

Dr. Stelian Barcari, managerul Spitalului Municipal din Fetesti, unitate-suport COVID, a povestit cu regret pentru Adevarul despre medicul Mioara Neagu.

„Era un medic dedicat profesiei, un om care si-a facut datoria in orice conditii, o colega nemaipomenita. Crease o echipa extraordinara la Compoartimentul de Primiri Urgente de la spital. Dansa era singurul medic de urgenta din Fetesti. Nici nu stiu ce sa va spun, suntem devastati, nu am putut sa o salvam. Este si mai dureros pentru ca era o persoana sanatoasa, nu suferea de nicio afectine, poate doar o epuizare provocata de solicitarile de la spital”, povesteste dr. Stelian Barcari.

Mioara Neagu s-a infectat cu COVID-19 cel mai probabil la serviciu, cel mai probabil in timpul unui garzi.

„Este posibil ca o persoana asimptomatica sa fi trecut pe aici… Acum nu mai conteaza nimic, este trist ca am pierdut-o. In urma cu fix o luna, pe 16 septembrie, a avut primele simptome. S-a testat, iar rezultatul a iesit negativ. Dupa cateva a inceput sa-i fie tot mai rau. Am internat-o la noi, in izolator, si a fost testata din nou. Dupa doua zile s-a confirmat rezultatul, era infectata cu noul coronavirus. Va spun sincer ca s-a incercat imposibilul pentru a i se salva viata. A fost internata la spitalul Colentina, dar starea ei s-a degradat. A avut o evolutie relativ buna, insa dupa 7 zile starea generala s-a deteriorat. Nimic nu promitea ceva bun. Doua saptamani s-a zbatut pentru viata la ATI, intubata. Acest virus nenorocit ne-a dezarmant. Am vazut cazuri care s-au decompnesat in cateva ore, aproape ca nu ai ce face pentru a salva viata pacientului. Atat de puternica este infectia. Regretam pierderea ei si ne rugam la Dumnezeu sa-i dea odihna vesnica”, a mai spus. dr. Barcari.

Medicul din Fetesti activa la spitalul din municipiu din anul 2015. Era coordonatorul Compartimentului de Primiri Urgente. Refuzase mai multe posturi la Constanta, Slobozia si Bucuresti pentru a lucra acasa, in orasul natal. Aici efectuase si rezidentialul, dorindu-si foarte mult un post in spitalul din Baragan.

Related posts

Spitalul din Suceava se inchide, iar pacientii internați vor fi transferati. UPU s-ar putea redeschide in 48 de ore cu medici din Iasi si de la clinici private

Lucy Ionesco

Centrul de Transplant Hepatic din Iasi s-a deschis la Spitalul Sf. Spiridon

Lucy Ionesco

Locuri de munca in judetul Neamt. Ce posturi vacante sunt in acest moment in institutiile publice nemtene

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult