11.1 C
România
26 octombrie 2020
MIRCEA BASESCU explica de unde a avut suma de 600.000 de dolari
Social

Mircea Basescu, pus sub control judiciar

Mircea Basescu, fratele fostului presedinte al Romaniei, nu se mai afla in arest la domiciliu, urmand a fi cercetat sub masura de control judiciar.

Mircea Basescu a cerut Tribunalului Constanta incetarea de drept a arestului la domiciliu si, daca nu este posibil, inlocuirea arestului cu masura controlului judiciar. Decizia instantei este definitiva.

Amintim ca Mircea Basescu a cerut Tribunalului Constanta incetarea de drept a arestului la domiciliu si, daca nu este posibil, inlocuirea arestului cu masura controlului judiciar. Instanta a ramas in pronuntare.

“Am solicitat instantei sa constate incetarea de drept a masurii preventive a arestului la domiciliu raportandu-ne la decizia Curtii Constitutionale 361 publicata vineri. Decizia Curtii Constitutionale vizeaza neconstitutionalitatea textului 222 din Codul de Procedura Penala care nu prevede o durata maxima a arestului la domiciliu asa cum celelalte masuri preventive prevad. In raportare la acest aspect si parerea noastra este ca la momentul de fata s-ar impune incetarea de drept. In masura in care instanta va aprecia, am cerut si inlocuirea cu controlul judiciar, masura oportuna la acest moment. In subsidiar am cerut inlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Instanta a ramas in pronuntare”, a declarat avocatul lui Mircea Basescu, Constantin Gudu.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.  

Stiri pe aceeasi tema

Bilantul mortilor din cauza COVID-19 a ajuns la 78, ultimele decese au fost raportate la Spitalul Suceava

Cristiana Petrariu Bota

REZIDENTIAT 2017. Ocuparea locurilor si posturilor, in ordinea clasificarii. Ce noutati sunt avute in vedere pentru concursul de rezidentiat din 2018

Ioana Badulescu

Examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala nu se modifica in anul scolar 2018-2019, a anuntat Ministerul Educatiei. Introducerea testelor grila se amana

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult