Mircea Diaconu a anuntat ca nu mai candideaza la alegerile europarlamentare din 2019
Politica

Mircea Diaconu: E nevoie de presiune politica pentru acceptarea Romaniei in Schengen

Grupul ALDE din Parlamentul European a organizat, miercuri, o dezbatere in vederea stabilirii unei poziții comune pentru soluționarea crizei imigrației în Uniunea Europeană. Europarlamentarul Mircea Diaconu, alaturi de alti colegi, a solicitat promovarea necesitatii aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.

Eurodeputatul Mircea Diaconu, alături de europarlamentarii liberali români și bulgari, a cerut conducerii Grupului ALDE să promoveze în cadrul acestei poziții oficiale necesitatea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Atât România, cât și Bulgaria, cooperează deja cu Agenția Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale UE, Frontex, împreună asigurând protecția a 3.349 de km din granițele externe ale UE.

Protejarea eficientă a frontierelor externe ale Europei și prin urmare reducerea fluxului de imigranți sunt imposibile, atât timp cât persistă discriminarea politică la nivelul UE.

Trebuie recunoscute eforturile făcute în ultimii ani de ambele țări pentru a împlini criteriile de integrare în Schengen, eforturi datorită cărora România are în momentul de față mecanisme de control de frontieră mult mai eficiente decât ale unor state care deja se află în zona Schengen.

„Să nu uităm că în septembrie 2015, Comisia Europeană declara că atât România, cât și Bulgaria, îndeplinesc toate criteriile de integrare în zona Schengen, dar decizia finală e a Consiliului. Deci e una politică. Dacă obstacolele aderării României sunt de natură politică și nu tehnică, atunci și noi ar trebui să luptăm pentru acest drept tot pe cale politică. Și asta facem astăzi prin acest demers al ambelor delegații către ALDE. Dorim o recunoaștere a dreptului României de a fi în Schengen și, mai mult decât atât, a faptului că includerea noastră și a bulgarilor constituie un pas esențial către soluționarea cât mai grabnică a crizei imigranților cu care ne confruntăm de atâta vreme”, a precizat europarlamentarul.

Related posts

Catalin Ivan, europarlamentar PSD: MCV a functionat ca un mecanism de aratat pisica guvernelor de la Bucuresti

Lucy Ionesco

Florin Citu, PNL: Nu poti sa apari cu salariul minim pentru cei cu studii superioare, mi se pare o prostie

Ioana Badulescu

Ponta, despre achizitionarea unui avion prezidential: Se va forma un grup de lucru comun

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult