Mircea Diaconu: Rezolutia privind statul de drept din Romania ar trebui sa ceara un set de principii si de valori aplicabil tuturor statelor membre

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 12, 2018 23:22

Mircea Diaconu: Rezolutia privind statul de drept din Romania ar trebui sa ceara un set de principii si de valori aplicabil tuturor statelor membre

Rezolutia privind statul de drept din Romania, ce va fi votata marti de Parlamentul European, ar trebui sa ceara un set de principii si de valori aplicabil tuturor statelor membre. Declaratia a fost facuta la RFI de eurodeputatul Mircea Diaconu, membru al grupului ALDE din PE, care precizeaza totusi ca e de acord cu rezolutia „in ansamblul ei”.

Mircea Diaconu spune ca „in rezolutie sunt lucruri extrem de interesante. Nu e vorba numai de acest lucru si anume ca pasamite in Romania exista riscul deraparilor si asa mai departe. E peste tot. Teza liberala asumata si de grupul politic ALDE din PE (…), principiul pentru noi si e acceptat de rezolutie este ca sa se elaboreze intr-un termen rapid un set de principii si de valori de aceasta natura, aplicabil tuturor tarilor. Asta ne intereseaza in primul rand, asta vrem in primul rand si cred ca de asta e nevoie”.

Intrebat cum va vota marti in PE, eurodeputatul a raspuns: „Am sa votez rezolutia in ansamblul ei, sunt absolut de acord cu multe lucruri de acolo si-s lucruri serioase si profunde si pe termen lung (…). In 2014, Comisia a elaborat un fel de studiu pe subiectul delicat numit coruptie in Europa, aplicabil tuturor statelor membre, s-a speriat de ce a constatat si n-a mai elaborat nici unul, s-a oprit. Aceasta rezolutie cere repetarea sistematica, anuala, a acestui studiu si, ma rog, atentia tuturor, pe baza unui set de principii foarte clare, care sa insemne statul de drept, pe niste rezolutii exacte, punctuale. Sunt de acord cu rezolutia in ansamblul ei. Nu s-au terminat inca procedurile pe diverse amendamente, pe care tot felul de grupuri mai mici, mai mari, mai nervoase europene le vor pune. De aceea, probabil ca in interiorul rezolutiei am sa votez contra unor astfel de amendamente, dar in ansamblu sunt de acord”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.