Mircea Dumitru, rector la Universitatea Bucuresti, propus ministru al Educatiei
Politica

Mircea Dumitru, rector la Universitatea Bucuresti, propus ministru al Educatiei

Premierul Dacian Ciolos a remaniat patru ministri din Guvernul sau, printre care si pe ministrul Educatiei, Adrian Curaj. Mircea Dumitru, rector la Universitatea Bucuresti, a fost propus ministru al Educatiei in locul lui Adrian Curaj, insa schimbarea este surprinzatoare, in conditiile in care ne aflam in plin examen national de Bacalaureat.

Numirea privind noul ministru al Educatiei, in persoana lui Mircea Dumitru, va fi trimisa la presedintele Klaus Iohannis pentru aprobare, odata cu alte trei propuneri de ministri, respectiv ministrul Transporturilor, ministrul Comunicatiilor si ministrul in Relatia cu Romanii de pretutindeni. Mircea Dumitru este rector al Universitatii Bucuresti si premierul i-a cerut sa continue proiectele lui Adrian Curaj, dar sa aiba mai multa grija de invatamantul preuniversitar.

„Voi propune maine presedintelui Iohannis urmatoarele numiri: Pentru Educatie – Mircea Dumitru, Rector Universitatea Bucuresti. I-am cerut sa se concentreze pe continuarea unor proiecte incepute de ministrul Curaj dar cu insistenta mai mare pe invatamantul preuniversitar”, a declarat, marti, Dacian Ciolos.

CINE ESTE MIRCEA DUMITRU, PROPUS MINISTRU AL EDUCATIEI

Mircea Dumitru, in varsta de 55 de ani, este este rector al Universității din București din decembrie 2011. Decan al Facultății de Filosofie între 2000-2008 și prorector al Universității din București în perioada 2008-2011, prof. univ. dr. Mircea Dumitru a fost ales pentru prima oară în funcția de rector în urma alegerilor din decembrie 2011.

Iti recomandam si: Remaniere in Guvernul Ciolos! Au fost scosi pe tusa patru ministri

Specialist în logică filosofică, filosofia limbajului, metafizica modalităţilor, epistemologie, filosofia minţii și a conștiinței, prof. dr. Mircea Dumitru a obținut titlul de doctor în filosofie la Universitatea Tulane din New Orleans în mai 1998, iar două luni mai târziu a finalizat un al doilea doctorat, la Universitatea din Bucureşti.

A fost profesor invitat la Universitatea „Jean Moulin” Lyon 3, New York University, Universitatea din Helsinki, City University of New York. Activitatea profesorului Dumitru este apreciată prin numeroase premii şi distincţii. A primit premiul „Mircea Florian” al Academiei Române (2001) și Ordinul Bernardo O’Higgins, în grad de Mare Ofiţer, conferit de Preşedintele Republicii Chile (2005). În septembrie 2011, Mircea Dumitru a fost ales preşedinte al Societăţii Europene de Filosofie Analitică (ESAP), iar din 2014 este membru corespondent al Academiei Române.

Este autor, co-autor sau editor al mai multor volume de studii: On Modal Incompleteness (1998), Modalitate şi incompletitudine. Logica modală ca logică de ordin superior (2001), Explorări logico-filosofice (2004), Cuvinte, teorii și lucruri. Quine în perspectivă (2009). Prof. dr. Mircea Dumitru este editor al volumului Metaphysics, Meaning, and Modality. Themes from Kit Fine, în curs de apariție la Oxford University Press. Împreună cu Mircea Flonta, a tradus două dintre operele lui L. Wittgenstein, Tractatus Logico–Philosophicus şi Cercetări filozofice.

Articole asemănătoare

Dragnea, atac la premier: O abordare mizerabila! Voi spune mai multe lucruri dupa alegeri

Lucy Ionesco

Radu Zlati: Romania poate ataca decizia JAI si cotele obligatorii la Curtea Europeana de Justitie

Lucy Ionesco

Klaus Iohannis saluta decizia Germaniei de a se implica in Initiativa celor Trei Mari si de a participa la Summitul de la Bucuresti 

Ioana Badulescu