Ce spune Mircea Geoana despre dosarul in care a fost condamnat Ioan Niculae
Politica

Mircea Geoana va contesta la CEDO rezultatul alegerilor din 2009

Presedintele Partidului Social Romanesc (PSRo), Mircea Geoana, a declarat ca va depune la CEDO o contestatie privind rezultatul alegerilor din 2009 va ajunge la CEDO. Prima etapa a acestui proces, respectiv depunerea unei intampinari la Comisia de la Venetia, a fost parcursa.

CEDO poate stabili daca mandatul lui Traian Basescu a fost legitim sau nu. Amintim ca alegerile prezidentiale din 2009 au fost contestate si la instantele din tara, dar Curtea Constitutionala a validat cel de-al doilea mandat al lui Traian Basescu la Palatul Cotroceni.

„D-le presedinte, alegerile prezidentiale din 2009 au fost cele mai contestate din lumea civilizata dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Au fost atat de multe semne de intrebare si au ramas in continuare. Inteleg ca ati inaintat o plangere la CEDO vizavi de felul in care s-a gestionat aceste alegeri, in care regimul Basescu a gestionat aceste alegeri”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac adresandu-i-se senatorului Mircea Geoana.

Comisia de la Venetia, filtru obligatoriu

„Exista un filtru obligatoriu inainte de CEDO care se numeste Comisia de la Venetia, a raspuns Geoana. Acolo a fost deja formulata o astfel de intampinare. Ca sa poti sa ai acces la CEDO, trebuie sa treci prin Comisia de la Venetia. Iar, Comisia de la Venetia are si ea ritmul si procedurile sale. Dar, indiferent de orice forma reparatorie, timpul a trecut, mandatul al doilea al lui Traian Basescu, chiar daca este atat de controversat si, din punctul meu de vedere, nelegitim, nu poate fi intors de la groapa. Ce a facut bine sau rau, sunt lucruri care s-au intamplat. Intrebarea este ce facem in viitor: daca astfel de situatii nu se vor mai intampla, daca siluirea vointei electoratului nu va mai fi posibila in Romania si daca macar acel exemplu va fi pentru viitor un factor de descurajare pentru folosirea atat de agresiva a unor metode pana la urma nelegale si nelegitime pentru a castiga alegerile in aceasta tara, macar a fost o contributie buna pentru o Romanie mai democratica”, a declarat Mircea Geoana.

Conform exit-poll-urilor de la ora 19:00 (publicate la ora 21:00) si care nu includeau estimarile voturilor la sectiile din strainatate, Mircea Geoana era castigator al alegerilor.

A doua zi, insa, pe 7 decembrie 2009, potrivit rezultatelor publicate de Biroul Electoral Central, Traian Basescu castiga un nou mandat la Cotroceni, cu 50,33% din numarul total de voturi valabil exprimate.

Stiri pe aceeasi tema

Mihai Voicu: Predoiu ar fi candidatul cel mai bun la Primaria Capitalei

Cristiana Petrariu Bota

UDMR se va intalni la negocieri cu PNL pe 15 august

Cristiana Petrariu Bota

Dacian Ciolos, despre Andrei Baciu: Sunt niste lucruri pe care dansul nu mi le-a spus. In 5 minute am luat decizia

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult