9.2 C
România
25 octombrie 2021
Mircea Ionescu Quintus explica de ce nu l-a votat pe Marian Munteanu in BPN al PNL
Politica

Mircea Ionescu Quintus explica de ce nu l-a votat pe Marian Munteanu in BPN al PNL

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a explicat la RFI de ce nu l-a votat pe Marian Munteanu in BPN al PNL drept candidat la Primaria Capitalei. Amintim ca Marian Munteanu a fost desemnat si validat, marti, de conducerea PNL, drept candidat la Primaria Generala, dupa retragerea lui Ludovic Orban, cercetat penl de DNA. Desemnarea lui Munteanu dezbina, insa, partidul si intreaga dreapta, iar PNL intra intr-o totala deriva morala si ideologica. Criticii au sustinut chiar ca PNL a lasat Bucurestiul pe mainile PSD.

Mircea Ionescu Quintus: Este vina conducerii

Mircea Ionescu Quintus a declarat miercuri într-un interviu acordat RFI că este vina conducerii partidului, în mijlocul căreia se află, că nu a avut „cel puţin două-trei candidaturi importante” de rezervă pentru funcţia de primar general.

Quintus s-a abținut marți seară la votul prin care Marian Munteanu a fost validat ca și candidat al PNL la Primăria Capitalei.

Mircea Ionescu Quintus a explicat de ce s-a abţinut la vot în Biroul Politic Naţional al PNL: „Abţinerea nu privea personalitatea domnului Marian Munteanu, pe care îl socotesc o legendă a Pieţei Universităţii (…), i-am păstrat această amintire legendară, considerând că în fruntea oraşului Bucureşti, care are o istorie plecând de la o legendă se potriveşte bine o legendă. Însă am avut obiecţiuni cu privire la nepregătirea conducerii partidului faţă de o asemenea surpriză (retragerea lui Ludovic Orban-n.r.). Partidul însă trebuia să fie pregătit”.

Lupta surda in PNL! Cui foloseste candidatura lui Marian Munteanu? Din culisele unei decizii in plic

Preşedintele de onoare al PNL spune că liderii formaţiunii sunt vinovaţi că nu au avut variante de rezervă pentru Primăria Capitalei.”Este vina conducerii, în mijlocul căreia mă aflu, deci nu arăt cu degetul spre alţii, arăt şi spre mine. Noi trebuia să fim pregătiţi să avem cel puţin două-trei candidaturi importante pentru această funcţie, în cazul în care s-ar fi întâmplat ceva. Este totuşi meritul celor care s-au gândit la această soluţie, care este şi benefică într-un fel pentru soarta Bucureştiului şi eu cred că este şi foarte posibil câştigătoare”.

Întrebat dacă-l deranjează faptul că nume grele din PNL au refuzat să candideze, Mircea Ionescu Quintus a răspuns: „Eu cunosc două asemenea nume, o doamnă şi un domn”.

Întrebat dacă e vorba de Adriana Săftoiu şi Cătălin Predoiu, seniorul liberal a confirmat: „Exact. Eu aveam trei propuneri, nu le-am nominalizat, era vorba de trei femei, care ar fi putut foarte bine să îndeplinească această funcţie şi să se opună doamnei ziariste de la PSD. Avem atâtea doamne de ispravă, încât poate că le-aş deranja pe celelalte (dacă le-ar nominaliza-n.r.) dincolo de cele trei. Dar trei le aveam foarte bune, una din ele evident era doamna Săftoiu”.

Asculta interviul audio pe site-ul RFI.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Klaus Iohannis i-a felicitat pe cei care au sustinut examenul de admitere la facultate

Cristiana Petrariu Bota

Nicolae Badalau le-a trimis o scrisoare membrilor PSD in care afirma ca democratia in partid a fost suspendata

Ioana Badulescu

Daniel Gheorghe critica vizita lui Dacian Ciolos cu „sarbatorile-n cap” la Berlin

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult