Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose va fi semnata si de parlamentari ai PSD, sustine un deputat PNL
Politica

Mircea Toader, PNL: Dacian Ciolos este o solutie buna de premier

Liviu Voinea nu este un „tehnocrat curat”, spune la RFI deputatul Mircea Toader, secretar executiv al PNL. Întrebat cum i s-ar părea varianta Dacian Cioloş-premier, liberalul a răspuns: „Cred că este o soluţie bună”.

Întrebat dacă l-ar susţine pe fostul comisar european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, pentru funcţia de premier, Mircea Toader a răspuns: „Din punctul meu de vedere personal, da. Dacă considerăm că totuşi, Cioloş este o personalitate cunoscută atât la nivel european, a fost şi ministru, deci cunoaşte atât problemele specifice României, cât şi cele europene şi în condiţia în care noi avem nevoie în continuare de un sprijin european, cred că este o soluţie bună, mai ales pentru pregătirea accesării fondurilor din exerciţiul financiar următor”.

În ce condiţii rămâne Cătălin Predoiu varianta de premier din partea PNL? „După părerea mea şi nu numai a mea, cred că varianta Cătălin Predoiu este atunci când se finalizează într-o formă sau alta alegerile pentru un nou Parlament şi în condiţiile respective, candidatul nostru şi primul-ministru va fi Cătălin Predoiu. Într-o perioadă de tranziţie, cred că nu este nici bine şi nici corect să utilizăm numele lui Cătălin Predoiu”, explică secretarul executiv al PNL.

Pe de altă parte, Mircea Toader critică propunerea de premier a PSD, viceguvernatorul Băncii Naţionale, Liviu Voinea: „Viceguvernator este de o perioadă scurtă de timp, el a fost ministru al Bugetului, deci a făcut parte din Guvernul Ponta, nu putem să spunem că este tehnocrat curat, ci este un specialist, care într-o formă sau alta a activat politic”.

Foto: RFI

Stiri pe aceeasi tema

Conducerea PSD s-a intalnit cu reprezentantii societatii civile si ai studentilor

Cristiana Petrariu Bota

Ilie Nastase ar putea fi candidatul UNPR la Primaria Capitalei

Cristiana Petrariu Bota

Mesajul lui Klaus Iohannis cu prilejul zilei de comemorare a victimelor comunismului si fascismului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult