-1.8 C
România
28 ianuarie 2021
Mirel Palada, ironie la Iohannis: Excese de bazdac prezidential, a vrut neaparat sa vada actele
Politica

Mirel Palada: PSD va obtine 40%, dar va fi pe post de breloc. Se preconizeaza o alianta PSD – PNL

Fostul consilier guvernamental, Mirel Palada, este de parere ca la alegerile parlamentare din toamna, PSD va obtine in jur de 40 de procente, dar in ciuda acestei victorii, social-democratii de fapt vor pierde, deoarece va fi in continuare pe post de breloc. 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Mirel Palada subliniaza ca, dupa ce Victor Ponta a fost tras pe dreapta, era clar ca PSD va fi un partid domesticit. Mai mult, acesta preconizeaza o alianta intre PSD si PNL, zvon deja lansat in spatiul public „sa se invete pufosii cu soarta”.

„PSD va cîștiga undeva în jur de 40%, cel mai probabil ușor peste, pragul ăla simbolic care nu ajută la nimic, dar pe care toată lumea se bate de parcă ar fi Verdunul. În ciuda acestei victorii, PSD de fapt va pierde. Căci va fi în continuare pe post de breloc. Sînt tare curios cum vor reacționa cele două mari mase de manevră, activiștii de partid și votanții, cînd se vor prinde după alegeri că au fost făcuți elegant. Din nou. A cîta oară oare?

Pentru unii dintre noi era clar, încă de anul trecut, că se pune batista pe țambal și că Cioloș nu vine doar să bifeze un an de guvernare intermediară. Era clar că de fapt e începutul unei lungi prietenii cu poporul român. Cum era Boc pentru Băsescu este Cioloș pentru Iohannis. Multora le-am spus că Cioloș va rămîne și după alegeri. Nimeni nu vroia să mă creadă. Și totuși, așa se va întîmpla.

Și era la fel de clar că PSD-ul, după ce Ponta a fost tras pe dreapta prin mijloace specifice, va fi un partid domesticit, numai bun de pus la butoniera sistemului. Încet-încet, devine din ce în ce mai clar că soluția cea mai convenabilă este o alianță între PSD și PNL. Gurile de încercare ale vuvuzelelor oficiale au început deja să răspîndească zvonul, să se învețe pufoșii cu soarta.

În aceste condiții, PSD va cîștiga undeva în jur de 40%, cel mai probabil ușor peste, pragul ăla simbolic care nu ajută la nimic, dar pe care toată lumea se bate de parcă ar fi Verdunul. În ciuda acestei victorii, PSD de fapt va pierde. Căci va fi în continuare pe post de breloc. Sînt tare curios cum vor reacționa cele două mari mase de manevră, activiștii de partid și votanții, cînd se vor prinde după alegeri că au fost făcuți elegant. Din nou. A cîta oară oare? Nici nu știți ce bine o să fie”, a scris Palada.

Stiri pe aceeasi tema

Liviu Dragnea a fost validat ca deputat in Parlament

Cristiana Petrariu Bota

PNL se reuneste in sedinta, dupa esecul motiunii de cenzura

Cristiana Petrariu Bota

Ecaterina Andronescu sustine si ea reunirea de urgenta a Comitetului Executiv al PSD: Cand un guvern este politic, orice face Guvernul trebuie sa stie si majoritatea parlamentara

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult