SEX
Lumea Facebook

Mit destramat: Punctul G nu exista insa femeile nu au de ce sa se planga!

Multi dintre barbati viseaza la celebrul punt G al femeii despre care se crede ca este punctul placerii maxime si principalul izvor de orgasme pentru reprezentantele sexului frumos. Si mai adevarat este insa ca niciodata nu s-a demonstrat cu certitudine existenta acestui celebru punct G.

Un grup de sexologi italieni de la Universitatea Tor Vergata din Roma, coordonati de profesorul Emmanuele A. Jannini au facut mai multe studii la capatul carora concluzia lor a fost una singura: nu exista punctul G, din punctul lor de vedere totul fiind doar un mit menit sa impresioneze.

Acest lucru inseamna insa doar ca nu exista doar un punct erogen cu rol de a produce excitatie maxima femeilor. In realitate, exista o regiune a corpului, destul de vasta, care aduc placeri deosebite in viata sexuala a femeilor.

Este o zona care care poate produce o placere intensa atunci cand este stimulata in mod adecvat are o intindere mult mai generoasa decat se credea.

CITESTE SI: STIRI DESPRE SEX. Gesturile care tradeaza lipsa de activitate sexuala a unei femei

Botezata aria CUV, aceasta include clitorisul, vaginul si uretra, complexul fiind descris drept „o structura extrem de dinamica si senzitiva“ care are legatura inclusiv cu uterul (uterul se contracta in timpul orgasmului-n.r.).

Profesorul endocrinolog Emmanuele A. Jannini a precizat ca teoria punctului G, avansata in 1950 de ginecolgul german Ernst Grafenberg, este mult prea simplista. Acesta a subliniat ca progresul facut in ceea ce priveste tehnologia medicala a permis o investigare mai amanuntita si mult mai edificatoare a ceea ce se intampla in diversele zone ale aparatului reproducator feminin in timpul activitatii sexuale. Astfel, echipa de medici a ajuns la concluzia ca orgasmul poate fi indus atunci cand aceasta arie CUV este stimulata intens in timpul penetrarii.

„Acum stim ca avem de-a face cu o zona mult mai vasta si mai complexa decat un fantasmagoric punct G. Sper ca discutiile interminabile despre existenta punctului G sa se opreasca din acest moment”, a precizat Jannini

Stiri pe aceeasi tema

Cauzele care determina lipsa de pofta sexuala la femei

Delia Ion

Orgasmul fara maini: placere trupeasca maxima fara sex sau masturbare

Delia Ion

POZITII SEX. Sexologii confirma: CAT este singura pozitie care le ajuta pe femei sa aiba orgasm

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult