-8.6 C
România
17 ianuarie 2021
Social Stiri locale

Mită pentru judecătoare – petreceri la Moulin Rouge, excursii în Malaezia, poșete și pantofi scumpi.

Excursii în Malaezia, petreceri la Moulin Rouge, poşete şi pantofi de la celebrii creatori de modă ai Parisului. Nu sunt cadouri pentru femeile răsfăţate, ci mită pentru judecătoare, spun procurorii. Una dintre cele acuzate este soţia fostului reprezentant al României la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.
185 de euro este cel mai ieftin meniu la Moulin Rouge. Cel puţin 100 de euro cazarea pe noapte, la un hotel din Paris. Sau excursii în Malaezia. O pereche de pantofi la modă – de la 500 de euro în sus. Adăugăm şi o poşetă serioasă sau o blană scumpă. Aşa că ajungem la cel puţin 5.000 de euro. Cele două judecătoare au trăit pe picior mare pe banii unui om de afaceri din Botoşani, spun procurorii anticorupţie. Îi datorau însă decizii favorabile. Anchetatorii au început investigaţiile de acum trei ani, dar au fost nevoiţi să se oprească.
La percheziţiile din toamna lui 2011, procurorii au ridicat mai multe bijuterii, dar şi obiecte vestimentare despre care bănuiau că Gabriela Bîrsan le-ar fi primit în schimbul unor hotărâri favorabile omului de afaceri. Însă CEDO a decis că toate trebuie returnate judecătoarei, pentru că se bucura de imunitatea soţului său, la vremea respectivă reprezentantul României la CEDO.
Fostul preşedinte al Secţiei Penale de la Curtea Supremă, Anton Pandrea, a prevenit-o pe Gabriela Bîrsan că îi sunt ascultate telefoanele. Mai exact, după ce judecătorul a emis autorizaţia de interceptare, i-a spus acest lucru Corinei Corbu, la vremea aceea secretar al Consiliului Superior al Magistraturii, acum colegă de Secţie cu Gabriela Bîrsan. Aceasta i-a spus preşedintei de la vremea respectivă a Secţiei de Contencios Administrativ de la Instanţa Supremă să aibă grijă, căci este în vizorul DNA.

Stiri pe aceeasi tema

Cum sa ajungi in Grecia cu masina din Bucuresti in mai putin de 8 ore?

Teodora Badescu

Romania inregistreaza un bilant dramatic in criza COVID-19. Peste 100 de morti in doar 24 de ore

Teodora Badescu

Politistul care l-a convins pe Gheorghe Dinca sa vorbeasca nu este de la IPJ Olt, ci din Bucuresti. Ce legatura are cu inculpatul

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult