Externe

Moartea Reginei Elisabeta a Angliei, anuntata pe Twitter de o jurnalista BBC. A urmat un scandal imens!

O jurnalista de la BBC a anuntat pe Twitter moartea reginei Elisabeta a Marii Britanii. Anuntul s-a dovedit ulterior fals, insa informatia a fost preluata imediat denume grele ale presei din toata lumea, in frunte cu CNN. Ulterior s-a aflat ca jurnalista postului public britanic BBC a difuzat din greşeală pe Twitter mesajul fals despre moartea reginei Elizabeth a II-a.

Ahmen Khawaja, producător la secţia de ştiri a BBC, a făcut gafa în timpul unui exerciţiu privind procedurile de lucru în cazul decesului monarhului.

Iata mesajul publicat de jurnalista BBC pe contul de Twitter: „Regina Elizabeth a fost transportată de urgenţă la Spitalul „Regele Edward al VII-lea” din Londra. În scurt timp va fi transmis un comunicat oficial”. După scurt timp, jurnalista de la BBC News a transmis un alt mesaj: „Regina Elizabeth a decedat”.

Ulterior, reporterul BBC a şters mesajele, precizând că a fost vorba de o „alertă falsă”. Ulterior, a revenit cu precizări: „Telefonul a fost lăsat nesupravegheat acasă… Îmi cer scuze dacă am deranjat pe cineva!”.

Postul BBC a confirmat faptul că incidentul s-a produs în cursul unui exerciţiu privind procedurile protocolare pe care postul public de radioteleviziune britanic trebuie să le aplice în cazul decesului reginei Elizabeth a II-a, în vârstă de 89 de ani.

„În cursul unui exerciţiu tehnic pentru un obituar, prin Twitter au fost transmise din greşeală mesaje, de pe contul unui jurnalist BBC. (…) Mesajele au fost şterse rapid; prezentăm scuze”, a comunicat BBC.

Jurnalista va fi vizată de o procedură disciplinară din cauza incidentului.

Stiri pe aceeasi tema

Incendii devastatoare in Grecia. Zeci de morti si de raniti, Guvernul a decretat trei zile de doliu national. Marturii din infern

Ioana Badulescu

Marea Britanie nu intentioneaza sa isi mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Ioana Badulescu

Un avion supersonic de linie va fi lansat de Airbus. Pasagerii vor ajunge de la Londra la New York in doar 1 ora

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult