Examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala nu se modifica in anul scolar 2018-2019, a anuntat Ministerul Educatiei. Introducerea testelor grila se amana

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 2, 2018 15:25

Examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala nu se modifica in anul scolar 2018-2019, a anuntat Ministerul Educatiei. Introducerea testelor grila se amana

BACALAUREAT SI EVALUARE NATIONALA 2019 – Introducerea testelor-grila la examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala din 2019 se amana. Nu se schimba regulile in timpul jocului, a declarat vineri ministrul interimar al educatiei, Rovana Plumb, care a anuntat ca introducerea testelor-grila la examenele nationale, Evaluare Nationala si Bacalaureat, nu se va aplica in anul scolar 2018-2019. Modelele de subiecte vor fi postate pe site-ul MEN in aceasta seara, a mai anuntat ministrul.

Decizia a fost anuntata de ministrul Educatiei dupa consultari cu sindicatele din invatamantul preuniversitar, dar si cu Federatia Asociatiilor de Parinti, Consiliul National al Elevilor si cadre didactice.

„In acest an scolar nu se aplica nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte”, a declarat ministrul interimar al educatiei. Elevii de clasa a VIII-a si de clasa a XII-a vor sustine examenele in aceleasi conditii ca in anul trecut, „nu se aplica pentru acest an scolar nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte”, a precizat Rovana Plumb.

STIRE INITIALA – Ministerul Educatiei se balbaie in ceea ce priveste modificarea examenelor de Bacalaureat si Evaluare Nationala. Dupa ce surse oficiale din Ministerul Educatiei confirmau miercuri ca, incepand cu acest an scolar, vor fi introduse subiecte tip grila la toate disciplinele, un secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar a precizat ca o decizie finala urmeaza sa fie luata vineri, cand Ministerul va decide daca va merge mai departe cu varianta clasica de examinare sau va intruduce subiectele tip grila.

Ministerul Educatiei va anunta, vineri, la ora 14:00, decizia pe care o va lua cu privire la testele grila la examenele nationale de anul viitor. Ministrul interminar al Educatiei, Rovana Plumb, a declarat pentru HotNews.ro ca a decis retragerea de pe site a modelelor de subiecte pentru Bacalaureat si Evaluare nationala 2018 si a cerut consultarea elevilor, parintilor si profesorilor.

Miercuri, presedintele Centrului National de Evaluare si Examinare, Marian Suta, confirma pentru Adevarul ca Ministerul Educatiei va modifica subiectele pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat. Astfel, incepand chiar din acest an scolar, ”toate examenele vor avea in structura 40% itemi obiectivi”, respectiv subiecte tip grila, a afirmat Marian Suta.

La scurt timp, si secretarul de stat in MEN pentru invatamant preuniversitar, Florian Lixandru, declara, pentru Agerpres, ca s-a propus cresterea, incepand de vara viitoare, la 40% a itemilor de tip obiectiv la Bacalaureat si Evaluarea Nationala.

Citeste si: Subiecte Bac 2019 si Evaluare Nationala 2019 – Ministerul Educatiei introduce intrebari deschise si tip grila 

Subiectele de tip grila introduse la examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala din 2019 sunt de un populism excesiv. Nota 5 se ia pe nimic, sustine coordonatorul olimpicilor la Matematica 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.