Legea pensiilor va fi contestata la CCR. PNL: 65% dintre beneficiari vor primi pensia minima
Economie

Modificarea OUG 114 va afecta salariile si pensiile romanilor in 2020, sustine un fost premier interimar

Un fost premier interimar al Romaniei atrage atentia ca milioane de romani vor primi mai putini bani in 2020. Modificarea OUG 114 in sensul in care prevede proiectul de act normativ pentru care guvernul condus de Ludovic Orban isi va asuma raspunderea luni in Parlament va face ca mai multi romani sa primeasca mai putini bani, sustine senatorul PSD Mihai Fifor, fost premier interimar dupa demisia lui Mihai Tudose si fost ministru al Apararii.  

Cresterea anticipata a salariilor din Invatamant de la 1 septembrie 2020 va fi practic anulata, daca proiectul de lege privind modificarea OUG 114, pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament, va fi in cele din urma adoptat, avertizeaza senatorul PSD Mihai Fifor.

”Aceasta decizie a guvernului va afecta milioane de romani, in timp ce adevaratii beneficiari vor fi o serie de companii „destepte”, a scris reprezentantul PSD vineri pe Facebook.

”Guvernul PNL ne arata inca o data ca lucreaza in detrimentul cetatenilor si in folosul unor companii din energie, asigurari sau sistemul bancar”, a adaugat Fifor

”Modificarea OUG 114 va duce, practic, la anularea cresterii anticipate a salariilor din Invatamant de la 1 septembrie 2020, parte a unui acord incheiat intre Guvern si Sindicate. Prin urmare, inainte de a anula masura, Guvernul ar fi trebuit sa denunte acordul cu sindicatele, dar pentru PNL, de cand a ajuns la putere, nu mai exista parteneri sociali, nu mai exista dialog, nu se mai recunosc institutii fundamentale ale statului, cum e Parlamentul, pe care il ocolesc in dispret fata de Constitutia Romaniei”, precizeaza senatorul, in mesajul postat pe internet.

Stiri de interes: Salariul minim de la 1 ianuarie 2020 va fi majorat, potrivit unei hotarari de Guvern publicate in Monitorul Oficial

ANAF vrea sa reduca numarul de formulare si declaratii fiscale. Simplificarea Declaratiei Unice si reducerea frecventei de depunere la firme se numara printre prioritati

Calculator salariu minim 2020. Avantajati sunt romanii cu studii superioare si cu o vechime in munca de cel putin un an

”De asemenea, modificarea OUG 114 va duce la inghetarea pensiei minime, care se mentine la nivelul de 704 lei din 2019. Va fi redus drastic sporul de 15% pentru conditii periculoase sau vatamatoare de munca”, a completat Fifor.

”Se anuleaza plafoanele la gaze si energie electrica pentru consumatorii casnici, astfel ca in iarna anului 2020, preturile la facturile de gaze si curent vor exploda cu circa 15%-20%, ceea ce va genera si o crestere a inflatiei.

Inghetarea salariilor demnitarilor publici va atrage, implicit, inghetarea salariilor a sute de mii de angajati din administratia publica locala. Nu mai vorbim de inghetarea indemnizatiei de hrana si a indemnizatiei de merit, care fusesera negociate cu sindicatele in momentul elaborarii Legii salarizarii unitare”, explica el.

”In schimb, daca pentru cetatenii acestei tari nu sunt bani, PNL gaseste resurse sa ajute marile corporatii din energie, asigurari si sistemul bancar.

Este desfiintata taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din domeniul energetic, guvernul renuntand la 600 de milioane lei pe an de la aceste mari corporatii, dar se imprumuta cu sume uriase de la banci pentru a acoperi deficitul bugetar.

Este desfiintata taxa pe activele bancare, fiind afectati toti romanii cu credite in lei contractate inainte de 1 ianuarie 2019. Statul renunta la circa 700 de milioane de lei incasati anual din aceasta taxa, iar bancile isi cresc profiturile cu 700 de milioane de lei”, acuza Mihai Fifor.

”In acelasi registru, se defiinteaza Fondul de Devoltare si Investitii, fiind anulate investitii locale de 10 miliarde lei. Astfel, pierd proiecte de investitii peste 700 de comunitati din Romania.

Spuneam, nu cu multa vreme in urma….pregatiti-va, raul abia incepe!”, a scris, in concluzie, senatorul Mihai Fifor.

Stiri pe aceeasi tema

Romania va avea o crestere economica de 2,3% in 2014

Bogdan

Programul Prima Masina a primit bani de la Guvern pentru a continua si in 2017

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul de Finante: Soldul in Trezorerie este la un nivel fara precedent, Romania devine atractiva pentru investitori

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult