MODIFICARI CODUL FISCAL: Ce produse de ieftinesc odata cu reducerea TVA, de la 1 iunie
Economie

MODIFICARI CODUL FISCAL: Ce produse de ieftinesc odata cu reducerea TVA, de la 1 iunie

NOUL COD FISCAL 2015. Reducerea TVA la alimente va aduce o serie de ieftiniri, cel putin teoretic, la produsele alimentare, de la 1 iunie 2015.  Ministerul Finanţelor a publicat normele de aplicare a Codului Fiscal, care cuprinde toate produsele care se ieftinesc de la 1 iunie. Potrivit actului publicat joi, odată cu reducerea TVA la alimente se ieftineşte şi hrana pentru animale, dar şi cafeaua sau ceaiul. Există chiar posibilitatea să cumpăraţi şi băuturi alcoolice cu TVA de 9%. 

NOUL COD FISCAL 2015. Normele de aplicare a Codului Fiscal se incadreaza in categoria celor foarte importante din punctul de vedere al firmelor ce desfasoara activitati cu produse agricole, cu produse alimentare si bauturi nealcoolice pentru care facturarea se va efectua cu cota de TVA de 9% incepand cu 1 iunie 2015. Principala prevedere a acestui act normativ este enumerarea codurilor tarifare pentru care se va utiliza cota redusa de TVA si, atentie, sunt o multime de exceptii si o multime de coduri tarifare excluse de la facturarea cu cota redusa.

Vezi si: Care sunt produsele pentru care cota de TVA aplicabila va fi de 9%

NOUL COD FISCAL 2015. Alimentele la care se va aplica o cotă TVA de 9% sunt animale şi păsări vii, din specii domestice, carne şi organe comestibile, peşti şi crustacee, moluşte şi alte nevertebrate acvatice, lapte şi produse lactate, ouă de păsări, miere naturală, alte produse comestibile de origine animală, plante vii utilizate ca alimente destinate consumului uman sau animal, legume, plante, rădăcini şi tuberculi, alimentare, fructe comestibile, coji de citrice sau de pepeni, cafea, ceai, mirodenii, cereale, produse ale industriei morăritului.

Vezi si: Decizie de ultima ora luata de ANAF cu privire la eliberarea certificatelor si adeverintelor

NOUL COD FISCAL 2015. TVA scade şi la băuturile alcoolice tot la 9%, în cazul pachetelor all-inclusive, dar şi caserolele, tacâmurile şi paharele livrate la comenzile de la firme de catering.

NOUL COD FISCAL 2015. Atunci când bunurile se vand ca pachete cu alte bunuri, respectiv daca se vand doua produse unul alimentar si altul nealimentar, atunci facturarea se va aplica cu cota diferentiata pentru fiecare produs.

Stiri pe aceeasi tema

ROBOR da o noua lovitura romanilor cu credite in lei. Indicele la 3 luni a crescut la un nivel care nu a mai fost atins de 4 ani

Ioana Badulescu

Avertisment BNR: Introducerea unei taxe pe active va avea un efect aproape devastator asupra sistemului bancar romanesc

Cristiana Petrariu Bota

Prima sedinta a Comisiei Nationale pentru trecerea la moneda euro va avea loc pe 12 aprilie

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult