Abonamente unice si bilete de calatorie pe perioade limitate in transportul public din Iasi
SocialStiri locale

Modificari in serviciul de transport public din Iasi. Programul autobuzelor si tramvaielor incepand din 17 martie 2020

Măsuri suplimentare de siguranță la Iași, în contextul crizei noului coronavirus. Primarul Mihai Chirică a anunțat noi măsuri menite să contracareze efectele noului coronavirus. Primăria a anunțat modificari în serviciul de transport public din municipiul Iași, detalii despre programul autobuzelor și tramvaielor începand din 17 martie aflați mai jos. De asemenea, se închid târgurile, iar tarabagii din piețe vor fi obligați să poarte mască și mănuși de protecție.

Dată fiind evoluția situației la nivel național și internațional, primarul Mihai Chirica a convocat marți, 17 martie, la Palatul Roznovanu, o nouă ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență destinată luării unor măsuri de prevenire a infecției cu noul coronavirus COVID-19 în Municipiul Iași. Aceasta este a șasea ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență cu această problematică după cele din 29 ianuarie, 24 februarie, 9, 11 și martie și vine în continuarea și completarea deciziilor luate deja de municipalitate și de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență pe teritoriul României și în contextul stării de urgență instituite la nivel național.

„Am intrat într-o nouă etapă a efortului comun de prevenire a infecției cu noul coronavirus, continuăm măsurile luate deja și venim cu decizii suplimentare. Unele măsuri sunt nepopulare, dar trebuie să luăm decizii curajoase și să le aplicăm cu fermitate. Sunt categorii sociale mai vulnerabile la infectare și mă gândesc în mod deosebit la acestea. Nu vom renunța la acordarea de facilități, dar fac apel public la persoanele în vârstă să evite aglomerațiile atât în mijloacele de transport în comun, cât și în alte spații închise. Cu toții trebuie să fim responsabili și să ascultăm recomandările specialiștilor și ale autorităților statului!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Măsuri luate astăzi, 17 martie, de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași:

Începând cu data de 17 martie 2020 activitatea de transport public local se va desfășura astfel:

a) Între orele 5.00 și 8.00 activitatea de transport public local va funcționa în regim normal.
b) Pentru persoanele care își desfășoară activitatea în zona industrială transportul public local de călători va fi asigurat pe traseul 5 în intervalul orar 13.00 – 14.00.
c) Între orele 8.00 și 15.30 tot parcul auto și de tramvaie se retrage în garaj/depou (exceptând traseul 5 în intervalul orar 13.00 – 14.00).
d) De la ora 15.30 și până la ora 18.00 se reia activitatea de transport public.
e) Între orele 18.00 și 21.00 tot parcul auto și de tramvaie se retrage în garaj/depou.
f) Între orele 21.00 și 22.45 se reia activitatea de transport la 25% din capacitate.
g) Orice altă necesitate va conduce la alte modificări în transportul public.

Primăria Iaşi decalează programul de lucru

Primăria Iaşi decalează programul de lucru al personalului şi al direcţiilor subordonate, impune luarea unor măsuri de siguranţă suplimentare în pieţe, autobuze şi taxiuri şi închide activitatea în talcioc, târgul auto şi târgul de păsări.

Potrivit primarului Chirică, începând de luni se anulează programul cu publicul al tuturor departamentelor din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, se decalează programul de lucru al personalului angajat din cadrul Primăriei şi al direcţiilor şi societăţilor care îşi desfăşoară activitatea în sediul de pe şoseaua Naţională nr.43. Astfel, Societatea de Salubrizare SA îşi începe programul de la ora 07,00, Direcţia Fond Locativ de la ora 08,00, Direcţia Exploatare Patrimoniu de la 08,30, Direcţia Evidenţă Patrimoniu Public şi Privat – ora 09,00. Un program similar este valabil şi pentru angajaţii din sediul Primăriei Municipiului Iaşi de pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Tot de luni se închide activitatea în talcioc, târgul auto şi târgul de păsări, iar în pieţele agroalimentare fiecare vânzător are obligaţia de a purta mască şi mănuşi de protecţie. De asemenea, produsele expuse la vânzare vor fi protejate cu folie transparentă. Se vor efectua acţiuni de dezinfecţie a staţiilor mijloacelor de transport public şi a staţiilor de taxi, precum şi a taxiurilor. Coborârea din mijloacele de transport public se va face doar pe la uşa din mijloc sau din spate. Se va asigura o zonă de protecţie pentru conducătorii autovehiculelor în zona primelor scaune ale mijlocului de transport.

Poliţia Locală Iaşi va intensifica acţiunile de verificare în pieţele publice şi private pentru a evita expunerea produselor pe jos pentru vânzare. Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi va închide activitatea centrelor de pensionari şi a Centrului de zi pentru persoane vârstnice Vovidenia, va sista efectuarea anchetelor sociale, excepţie făcând doar cazurile solicitate în regim de urgenţă de către instanţele judecătoreşti. De luni, se suspendă şi licitaţiile organizate de Direcţia Exploatare Patrimoniu pentru închirierea parcărilor şi procedurile de licitaţie organizate pentru închirierea de spaţii organizate de SC Eco Piaţa SA, urmând a se derula pe o platformă online. Se suspendă şi activitatea la stadioanele şi bazele sportive gestionate de Direcţia Exploatare Patrimoniu.

Related posts

Planul masonilor, deconspirat inainte de moartea lui Ceausescu. VIDEO

Lucy Ionesco

Vaccinul pneumococic pentru copii va fi finantat in premiera de Ministerul Sanatatii

Ioana Badulescu

Principesa Margareta si celelalte patru fiice ale Regelui Mihai vor petrece Craciunul si Anul Nou la Savarsin

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult