Modificari in UEFA Champions League, Europa League si Supercupa Europei incepand cu sezonul 2018/2019

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 27, 2018 16:08

Modificari in UEFA Champions League, Europa League si Supercupa Europei incepand cu sezonul 2018/2019

UEFA a anuntat modificari in Liga Campionilor si Europa League. Modificarile din Champions League, Europa League si Supercupa Europei urmeaza sa fie puse in aplicare incepand cu sezonul 2018/2019. 

Cea mai importanta dintre modificari este legata de ora de start a meciurilor din Liga Campionilor. Orele de start vor fi modificate, de asemenea, si la meciurile din Europa League.

Va prezentam mai jos modificarile ce se vor produce in UEFA Champions League, UEFA Europa League si Supercupa Europei incepand cu sezonul 2018/2019:

– Echipele vor putea face o a 4-a schimbare la meciurile din fazele eliminatorii ajunse in prelungiri;

– Numarul jucatorilor convocati pentru meciuri va creste de la 18 la 23. Astfel, formatiile vor avea o banca de rezerve alcatuita din 12 jucatori, in loc de 7 cum era pana in prezent;

– Meciurile din Liga Campionilor vor incepe la ora 22:00. Totusi, doua dintre meciurile programate marti in faza grupelor si alte doua programate miercuri vor avea ora 19:55 ca ora de start;

– Supercupa Europei nu va mai incepe nici ea la ora 21:45, ci la ora 22:00;

– Orele pentru Europa League vor fi 19:55 si 22:00;

– Echipele vor putea efectua trei schimbari in lotul pentru meciurile din fazele eliminatorii, fara nicio restrictie.

Modificarile au fost propuse in cadrul Comitetului Executiv al UEFA, intrunit luna trecuta la Bratislava, si aprobate apoi luna aceasta la Zurich de International Football Association Board (IFAB), forul care stabileste legile jocului in fotbal.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.