Modificari la Codul Fiscal in 2018. Ce venituri scapa de impozitare si cand vom plati impozitul pe gospodarie
Economie

Modificari la Codul Fiscal. Ministrul Finantelor: Saptamana viitoare vom introduce o noua ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal

Modificari la Codul Fiscal. Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat, joi, ca saptamana viitoare va fi introdusa o noua ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal, care cuprinde mai multe aspecte pentru economie. Una dintre cele mai importante modificari vizeaza posibilitatea ca firmele sa-si aleaga tipul de impozit.

„Este o discutie la Comisia de Buget Finante pe acest act normativ, ca membru al Guvernului pot sa va spun ca saptamana viitoare incercam sa introducem o noua ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal cu mai multe aspecte care sunt foarte utile pentru economie, alaturi de care sa aducem si cateva amendamente”, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Ministrul Finantelor a mai adaugat ca cel mai important amendament va viza posibilitatea firmelor de a alege tipul de impozit (pe profit sau pe cifra de afaceri), in anumite conditii.

„Cel mai important este cel legat de plafonul acela de un milion de euro sub care firmele să poată opta dacă plătesc impozit pe profit sau pe cifra de afaceri, desigur, cu două condiţii cumulative, şi anume un capital social de 45.000 de lei şi să aibă minim doi angajaţi. Este cel mai important element, pentru că până la 31 martie trebuie să se înregistreze într-un fel sau altul aceste companii”, a mai spus Teodorovici.

Proiectul acestui act normativ ar putea fi pus cel tarziu vineri pe site-ul Ministerului Finantelor.

Stiri pe aceeasi tema

ANAF are un nou presedinte, in persoana lui Bogdan Stan

Delia Ion

Volkswagen a suspendat vanzarile in Spania

Cristiana Petrariu Bota

Mai multe ansambluri rezidentiale din Bucuresti vand apartamente mai mici decat suprafata prevazuta in Legea locuintei

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult