Modificari la Codul Rutier. Controale de sanatate mai serioase pentru soferi, legislatia clarifica responsabilitatile medicilor
Social

Modificari la Codul Rutier. Examene medicale mai serioase pentru soferi, legislatia clarifica responsabilitatile medicilor

Modificari la Codul Rutier. Examenele medicale vor fi mai serioase pentru soferi, legislatia clarificand responsabilitatile pe care le au medicii. Doua proiecte de lege care aduc modificari Codului Rutier au fost promulgate de presedintele Klaus Iohannis si se aplica de la data publicarii in Monitorul Oficial.

Prima lege clarifica responsabilitatile medicilor atunci cand identifica un sofer cu afectiuni periculoase pentru siguranta rutiera in timp ce a doua modificare se refera la suspendarea permisului de conducere.

Medicii din Romania vor fi obligati sa emita bilet de trimitere catre o unitate medicala specializata, atunci cand constata ca un conducator auto aflat in evidenta sau in ingrijire prezinta afectiuni periculoase pentru siguranta rutiera, urmand ca in termen de trei zile soferul sa se prezinte pentru control la unitatea medicala de specialitate.

Totodata, modificarea legislativa prevede obligatia unitatii medicale de a anunta in termen de o zi Politia Rutiera atunci cand, in urma controlului de specialitate, soferul este declarat inapt de a conduce autovehicule, autoritatile urmand sa suspende de indata permisul de conducere.

Persoana care isi pierde dreptul de a conduce in urma examenului medical este obligata sa se prezinte la unitatea de Politie Rutiera pentru a preda permisul in termen de trei zile de la instiintare.

A doua modificare a Codului Rutier da posibilitatea unui sofer caruia i s-a suspendat permisul de conducere sa predea dovada inlocuitoare de circulatie la orice unitate de politie si in orice zi din cele 15 ale valabilitatii acesteia.

Stiri pe aceeasi tema

Caderile masive de zapada si viscolul au dus la doborarea mai multor arbori. Echipajele de salvatori raman mobilizate in continuare

Ioana Badulescu

Pretul abonamentelor decontate elevilor care fac naveta vor fi mentinute pana 1 septembrie 2019

Ioana Badulescu

O intalnire pentru sustinerea posturilor Antena va avea loc vineri, in Piata Constitutiei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult