PROTEST. Grefierii din instante si parchete nu lucreaza vineri, pana la ora 13
Politica

Modificarile facute de PSD-ALDE in Codul Penal confera o legislatie penala relaxata in favoarea inculpatilor

Modificările nocive din Codul penal, operate de PSD-ALDE și care au trecut de Curtea Constituțională. Legislația penală este relaxată, inculpații sunt favorizați, sustin experti citati de g4media.ro.

Astfel, unele dintre schimbările legislative operate de Coaliția PSD-ALDE la Codul penal au trecut de filtrul constituțional al CCR, deși sunt considerate ca având impact negativ asupra anchetelor.

De exemplu, prin eliminarea unui articol dintr-o enumerare cuprinsă într-un alt articol din Cod (operațiune insesizabilă unui necunoscător), legislația este relaxată în favoarea inculpaților. Este cazul articolului 309 privind consecințele deosebit de grave. Prin eliminarea articolului 297 din cuprinsul articolului 309, agravanta la abuzul în serviciu este abrogată.

Dezincriminarea neglijenței în serviciu, diminuarea termenelor de prescripție, restrângerea noțiunii de informații nedestinate publicității sunt alte exemple de modificări la Codul penal operate de PSD-ALDE, care au trecut de filtrul constituțional și care favorizează inculpații.

Integral pe g4media.ro.

Stiri pe aceeasi tema

Ponta, despre chiriile incasate de Iohannis: O gogoasa, o insailare de speculatii si presupuneri fara nicio dovada concreta

Cristiana Petrariu Bota

PNL pregateste o motiune de cenzura si nu exclude colaborarea cu UNPR

Cristiana Petrariu Bota

Acte normative adoptate in sedinta de Guvern de miercuri, 25 ianuarie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult