Social

Modificarile la Codul Muncii, noi discutii. Inspectia Muncii cere imbunatatirea proiectului

Modificarile la Codul Muncii au nevoie de o noua etapa de discutii, considera Inspectia Muncii care cere imbunatatirea proiectului aflat la Senat. Obligaţia angajatorului de a ţine la locul de muncă o evidenţă a orelor de început şi de sfârşit ale programului zilnic al fiecărui angajat şi păstrarea unei copii a con­tractului de muncă la sediu sunt două dintre modifi­cările Codului muncii care au dat bătăi de cap directorilor de reusurse umane în ultimele două luni. În prezent, ordo­nan­ţa de modificare a Codului muncii se află la Senat şi urmează să ajungă în Camera Deputaţilor. 

„Având în vedere că ordonanţa de modificare a co­dului muncii se află în prezent în Parlament şi se discută amen­damentele, Inspecţia Muncii este deschisă şi aşteap­tă propuneri de îmbunătăţire a proiectului pe care să le trans­mită mai departe. (…) Mai avem cam o lună de zile la dispoziţie“, a explicat Dantes Nicolae Bratu, şeful Inspecţiei Muncii.

Una dintre modificările propuse de angajatori a fost le­gată de posibilitatea ţinerii unei evidenţe a orelor de mun­că inclusiv în format electronic, care a fost acceptată de Inspecţia Muncii. „În cazul unui control, angajatorii pot pune la dispoziţia inspectorilor de muncă o condică de prezenţă electronică sau contractele de muncă ale angajaţilor în format digital“, a spus Adela Jansen, membru în boardu­rile CCIFER (Camera Franceză de Comerţ şi Industrie în România) şi HR Club, care a participat la discuţia cu reprezentanţii Inspecţiei Muncii.

Stiri pe aceeasi tema

RADET incepe sa dea caldura in Bucuresti. Probele la agentul termic vor dura inclusiv in weekend

Ioana Badulescu

Scolile doctorale vor fi verificate de consultanti internationali selectati de Banca Mondiala

Cristiana Petrariu Bota

Accidentul lui Bogdan Gigina, musamalizat? Marturii incredibile ale politistilor de la Circulatie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult