6.2 C
România
17 octombrie 2021
Sondaje PNL - PSD
Politica

Modificarile la Legea de finantare a partidelor politice, adoptate de Camera Deputatilor

Modificarile la Legea finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale au fost adoptate de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional. Printre modificarile aduse se numara faptul ca partidele vor avea dreptul sa nu-si plateasca datoriile si isi vor putea inchiria sediile pentru orice fel de activitati. Modificarile la Legea finantarii partidelor politice au fost adoptate cu majoritate absoluta (259 de voturi „pentru”).

Proiectul de lege prevede ca partidelor politice sa li se permita sa isi inchirieze sediile pentru orice fel de activitati, „fara a aduce atingere moralei publice, ordinii sau imaginii partidului politic”, si stabileste ca pe conturile bancare dedicate campaniilor electorale sa nu mai poata fi puse popriri.

Astfel, documentul prevede ca „(13′) Conturile bancare pentru campania electorala, prevazute la alin (1) si (2) si al art. 3 alin (9), au statut de afectatiune speciala si nu sunt supuse executarii” si se refera la introducerea unui nou alineat la articolul 28 din legea mentionata, dupa alineatul 13.

Cele mai noi stiri din sectiunea Alegeri

Vezi aici cele mai noi stiri din sectiunea Politica

Totodata, proiectul de lege – initiat de trei senatori PSD – modifica Legii finantarii partidelor si campaniilor in sensul permiterii partidelor politice sa isi inchirieze sediile pentru orice fel de activitati, „fara a aduce atingere moralei publice, ordinii sau imaginii partidului politic”, in conditile in care legea actuala permite ca partidele sa isi inchirieze spatiile doar „pentru conferinte sau actiuni social-culturale si pentru organizarea birourilor parlamentare.”

Initiatorii proiectului sunt senatorii PSD Arcas Viorel, Moga Nicolae, Nicolae Serban, Voinea Florea.

Stiri pe aceeasi tema

Autorii volumului „Romania noului val” s-au intalnit cu premierul Victor Ponta

Cristiana Petrariu Bota

Primele rezultate ale exit poll-ului de la alegerile europarlamentare din 2019

Cristiana Petrariu Bota

Liviu Pop a depus luni juramantul pentru un nou mandat de senator, dupa ce Sorina Pintea a demisionat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult