Modificarile la Legile Justitiei sunt prezentate de ministrul Tudorel Toader: Sunt propuse modificari de fond si nu de forma!

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu august 23, 2017 09:56

Modificarile la Legile Justitiei sunt prezentate de ministrul Tudorel Toader: Sunt propuse modificari de fond si nu de forma!

Modificarile la Legile Justitiei sunt prezentate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care preciza recent ca sunt propuse modificari de fond si nu de forma. Proiectul de lege privind modificarea Legilor justitiei va fi prezentat miercuri dupa-amiaza. Ministrul Justitiei a declarat ca documentul propune modificari de fond, si nu de forma si ca intentioneaza sa faca posibile si modificari la proiectul de lege privind gratierea unor pedepse, transmit televiziunile de stiri. 

Tudorel Toader declara la inceputul acestei luni ca in 23 august va prezenta public proiectul de lege privind modificarea Legilor justitiei. “Sunt propuse modificari de fond si nu de forma!”, spunea Tudorel Toader.

Modificarile la legile justitiei vizeaza in principal trei texte de lege: Legea privind statutul procurorilor si judecatorilor, legea privind organizarea judiciara si cea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Printre modificarile la legile justitiei asteptate de la ministrul Tudorel Toader se numara si masura supravegherii electronice, asa-zisa bratara electronica pentru inculpatii aflati in arest la domiciliu sau sub control judiciar.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a mers in iulie la Bruxelles pentru a discuta cu vicepresedintele CE, Frans Timmermans, despre legile privind Justitia. El a afirmat ca pachetul va fi adoptat de Guvern pe 1 septembrie, urmand a fi transmis Parlamentului.

Premierul Mihai Tudose a declarat, duminica, la Antena 3, ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va prezenta pana la 1 septembrie pachetul de legi privind justitia, spunand ca acesta are o “sarcina foarte, foarte grea”. “Nu, stiu, pot sa fiu multumit sau nemultumit de domnul Toader. (…) Are o sarcina foarte, foarte grea: de a finaliza acel pachet de reforma a justitiei”, a spus Tudose, duminica.

Intrebat daca ministrul Justitiei are si un termen-limita pentru finalizarea acestui pachet de legi, premierul a spus: “Trebuie sa o termine (…) pana la 1 septembrie”. “Avem o serie de impuneri, unele Uniunea Europeana, unele de la Curtea Constitutionala, trebuiesc facute, trebuiesc reglementate.(…) Eu cred ca trebuie sa se intample odata si odata. A fost acea consultare publica extinsa, a fost discutia pe care a avut-o domnia sa cu Bruxelles-ul. A fost la Bruxelles, le-a prezentat ce si cum, a venit cu ok-ul de acolo”, a declarat Tudose.

Intrebat daca va fi adoptata o lege a raspunderii magistratilor si daca procurorii vor fi scosi din categoria magistratilor si asimilati cu avocatul statului, premierul a confirmat ca se are in vedere o modificare de lege privind raspunderea magistratilor: “La prima intrebare: da, la a doua mai aveti un pic de rabdare”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.