State UE
Externe

Mogherini a cerut la Luxemburg ca statele UE sa se uneasca in fata crizei refugiatilor

Statele UE au fost somate sambata, la Luxemburg, sa se uneasca in fata crizei imigrantilor. Federica Mogherini, inaltul reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru Politica Externa, l-a cerut statelor membre ale Uniunii Europene (UE) sa manifeste unitate in fata crizei refugiatilor cu care se confrunta Europa. 

Solicitarea a fost facuta in cadrul reuniunii ministrilor de Externe din statele europene, care a avut loc la Luxemburg.

Consiliul European: Cei 100.000 de refugiati trebuie distribuiti echitabil in statele UE

INTERVIU HOTWEEK. De ce cred refugiatii in Europa? Muhammad Talal: Pakistanul are putine locuri de munca. Nimeni nu vrea sa investeasca in tara mea

Tema discutiilor a vizat introducerea cotelor obligatorii si permanente in vederea distribuirii refugiatilor. Mogherini a subliniat ca abia acum Europa a inceput sa perceapa amploarea problemei, care nu afecteaza intreaga Europa, nu doar anumite state, ca Grecia si Italia.

„Este necesar sa incepem sa folosim cuvintele potrivite. Este partial un aflux de imigranti, dar este in principal un aflux de refugiati, care ne pune intr-o situatie diferita in ceea ce priveste obligatiile legale si morale pe care le avem. A venit vremea ca aruncatul vinei sa inceteze”, a subliniat ea, avertizand ca aceasta situatie nu va disparea curand.

Stiri pe aceeasi tema

Steagul Romaniei a fost afisat in cea mai cunoscuta piata din lume, Times Square din New York

Cristiana Petrariu Bota

Grecia: Temperaturile au scazut peste noapte cu 40 de grade Celsius

Cristiana Petrariu Bota

Noi imagini cu avionul ucrainean doborat de Iran pe 8 ianuarie. VIDEO. Doua rachete au lovit aeronava in 23 de secunde

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult