5.9 C
România
23 septembrie 2021
Social

Mohammad Munaf, adus in Romania pentru a-si ispasi condamnarea la 10 ani de inchisoare

Mohammad Munaf, ghidul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak in urma cu 10 ani, a fost adus in Romania „din zona Orientului Mijlociu”, a anuntat, joi, Administratia Prezidentiala. Ovidiu Marincea, consilierul directorului SRI, a declarat la Digi24 că aducerea în țară a lui Mohammad Munaf se datorează „unei operațiuni ample”.

„SRI este instituţia care a desfășurat o acţiune amplă în colaborare cu partenerii interni şi internaţionali, şi am reuşit să punem în aplicare mandatul de executare a pedepsei pe numele lui Mohammad Munaf”, a subliniat el.

Ovidiu Marincea a menționat că Mohammad Munaf a fost adus în România „din zona Orientului Mijlociu.”

„Operaţiunea a început odată cu infracţiunile, din 2005, de atunci SRI a contribuit pentru aducerea sa în ţară. Unul dintre principalii actori îşi va ispăşi pedeapsa. Este un succes al întregului aparat pentru prevenirea și combaterea terorismului”, a mai spus Ovidiu Marincea.

„Operaţiunea s-a făcut potrivit legii”, a răspuns consilierul directorului SRI. „Preşedintele României a felicitat SRI, dar meritul e al tuturor instituţiilor”, a mai spus el.

Actualizare 15:30. Poliția Română precizează că „la această oră, Mohammad Munaf se află în custodia Poliţiei Române.”

„Acesta a fost introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române, pe baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoare emis pe numele său. Acțiunea Poliției Române a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații și al altor instituții cu competențe în domeniu, interne și internaționale. Persoana în cauză a fost condamnată la data de 24 aprilie 2008 de către magistraţii Curții de Apel Bucuresti – Secția I Penală la o pedeapsa privativă de libertate de 10 ani închisoare pentru acte de terorism săvârșite atât pe teritoriul țării cât și în afara acestuia, împotriva unor cetățeni români”, precizează sursa citată într-un comunicat de presă.

Stiri pe aceeasi tema

Primele alegeri in vreme de pandemie, romanii au votat cu masca si manusi

Ioana Badulescu

Cercetatori de la Institutul Diplomatic Roman, dati afara pentru ca au muncit prea mult

Cristiana Petrariu Bota

Probleme cu un avion Ryanair care plecase de la Bucuresti cu destinatia Londra

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult