Social

Mohammad Munaf, adus in Romania pentru a-si ispasi condamnarea la 10 ani de inchisoare

Mohammad Munaf, ghidul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak in urma cu 10 ani, a fost adus in Romania „din zona Orientului Mijlociu”, a anuntat, joi, Administratia Prezidentiala. Ovidiu Marincea, consilierul directorului SRI, a declarat la Digi24 că aducerea în țară a lui Mohammad Munaf se datorează „unei operațiuni ample”.

„SRI este instituţia care a desfășurat o acţiune amplă în colaborare cu partenerii interni şi internaţionali, şi am reuşit să punem în aplicare mandatul de executare a pedepsei pe numele lui Mohammad Munaf”, a subliniat el.

Ovidiu Marincea a menționat că Mohammad Munaf a fost adus în România „din zona Orientului Mijlociu.”

„Operaţiunea a început odată cu infracţiunile, din 2005, de atunci SRI a contribuit pentru aducerea sa în ţară. Unul dintre principalii actori îşi va ispăşi pedeapsa. Este un succes al întregului aparat pentru prevenirea și combaterea terorismului”, a mai spus Ovidiu Marincea.

„Operaţiunea s-a făcut potrivit legii”, a răspuns consilierul directorului SRI. „Preşedintele României a felicitat SRI, dar meritul e al tuturor instituţiilor”, a mai spus el.

Actualizare 15:30. Poliția Română precizează că „la această oră, Mohammad Munaf se află în custodia Poliţiei Române.”

„Acesta a fost introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române, pe baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoare emis pe numele său. Acțiunea Poliției Române a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații și al altor instituții cu competențe în domeniu, interne și internaționale. Persoana în cauză a fost condamnată la data de 24 aprilie 2008 de către magistraţii Curții de Apel Bucuresti – Secția I Penală la o pedeapsa privativă de libertate de 10 ani închisoare pentru acte de terorism săvârșite atât pe teritoriul țării cât și în afara acestuia, împotriva unor cetățeni români”, precizează sursa citată într-un comunicat de presă.

Stiri pe aceeasi tema

Primul abonament pentru service auto din Romania, lansat de Tiriac Auto

Bogdan

Trenuri anulate de CFR Calatori sambata, 3 Martie. Printre rutele afectate se numara si Bucuresti Nord-Constanta

Ioana Badulescu

Casa Regala si-a exprimat regretul dupa decesul profesorului Nicolae-Serban Tanasoca

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult