Moise Guran
Politica

Moise Guran renunta la cariera de jurnalist si intra in politica. Se va ocupa de coordonarea campaniilor electorale pentru Alianta USR-PLUS

Jurnalistul Moise Guran a anuntat miercuri ca se retrage din presa si intra in politica. Dupa participarea la sedinta USR, Moise Guran a declarat se va ocupa de coordonarea campaniilor electorale pentru Alianta USR-PLUS. Inca nu se stie clar daca se va inscrie in partidul condus de Dan Barna. 

Anuntul despre intrarea in poltica a lui Moise Guran a fost facut in direct la postul radio unde Moise Guran a realizat emisiunea „Romania in direct”.

„Va anunt ca am luat decizia sa renunt definitiv la cariera si la rolul meu de jurnalist roman pentru a-mi asuma un rol politic in aceasta tara”, a anuntat Moise Guran, la Europa FM.

Decizia sa vine dupa mai multe discutii cu liderii Aliantei USR PLUS, Dan Barna si Dacian Ciolos. Moise Guran a participat miercuri la sedinta Biroului National al USR.

Surse din USR au declarat pentru Digi24.ro ca Moise Guran va face parte din echipa executiva de coordonare a campaniilor electorale.

Anuntul despre intrarea in poltica a fost facut in direct la Europa FM unde Moise Guran a realizat emisiunea „Romania in direct”.

„Cele mai grele decizii din cariera unui jurnalist sunt cele in care etica intra in conflict cu deontologia. Etica se refera la binele general al societatii, iar deontologia se refera la regulile meseriei. Teoretic, regulile meseriei de jurnalist nu pot intra in conflict cu interesul general al societatii, tocmai pentru ca ele, regulile respective, sunt gandite pentru a sluji societatea. Si totusi, in practica, lucrurile sunt intotdeauna mai complicate.

Va dau un exemplu: unui jurnalist ii este interzis sa cheme lumea in strada, la orice fel de proteste, si in special la cele politice, dar ce ar trebui sa faca un jurnalist atunci cand guvernul ameninta prin actele sale insasi existenta democratiei?

Alt exemplu: unui jurnalist nu ii este interzis sa devina om politic, dar, daca tot mai multi jurnalisti devin oameni politici, atunci credibilitatea generala a breslei scade si rolul presei de caine al democratiei este afectat”, a declarat Guran, la Europa FM.

Articole asemănătoare

Basescu si Ponta, replici SAVUROASE in direct: Victoras, iarasi fugi repede! Bagi batul si fugi! VIDEO

Lucy Ionesco

PSD le sprijina pe Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, colegii de partid le-au cerut sa nu demisioneze

Ioana Badulescu

Emil Boc a votat la Cluj: Ii indemn pe toti clujenii sa mearga la vot, avem nevoie de o guvernare stabila

Lucy Ionesco