3.9 C
România
20 octombrie 2020
Externe

MOLDOVA: Guvernul premierului Pavel Filip, aprobat in Parlamentul Rep. Moldova

Parlamentul Moldovei a aprobat noul guvern al premierului Pavel Filip. Parlamentul Moldovei a aprobat, miercuri, cu 57 de voturi ale „noii majorități” create de Partidul Democrat guvernul premierului desemnat Pavel Filip. Potrivit Constituției, șeful statului urmează să numească noul Executiv.

A fost o sedinta convocată în grabă, tensionată de protestele puținilor membri ai opoziției aflați în sală, a fost scurtată din inițiativa liderului PD Marian Lupu, care a sugerat ca Filip să întrerupă prezentarea programului de guvernare și să se treacă direct la vot.

Între timp mii de persoane demonstrau în fața Parlamentului împotriva învestirii guvernului Filip, cerând alegeri anticipate.

Guvernul Filip boicotat în stradă și în Parlament

Votarea Guvernului Filip în Parlament nu s-a lăsat fără îmbrânceli printre deputați. Nemulțumiți de situația creată, socialiștii au blocat tribuna centrală a Parlamentului. Astfel, Pavel Filip a fost nevoit să-și țină discursul din loja Legislativului, transmite unimedia.md.

Ulterior, Filip a trecut în prezidiu pentru a-și continua discursul. Spiritele s-au încins însă când în apărarea lui Filip a venit democratul Constantin Țuțu. Acesta i-a bruscat pe mai mulți socialiști rupându-le pancardele. Alături de Țuțu a coborât și Constantin Botnari, care a manifestat același comportament.

Socialiștii au blocat tribuna, după ce solicitarea lor de a lua o pauză de trei ore nu a fost susținută.

„ Noi suntem indignați că această ședință a fost format pe furiș. Deputații nici nu au fost invitați în ședință. După 6-7 ani de guvernare, programul acestor colegi nici nu a fost discutat în fracțiuni. Este o abordare absolut criminară. Este o tentativă de uzurpare a puterii”, a declarat Vlad Bătrâncea.

Stiri pe aceeasi tema

Bruxelles: Ordonanta de urgenta de recurs in anulare incalca statul de drept

Cristiana Petrariu Bota

BREXIT. Londra si Bruxelles au ajuns la un acord privind perioada de tranzitie, guvernul Marii Britanii a cedat pe problema cetatenilor europeni

Ioana Badulescu

Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile Schengen, anunta Comisia Europeana. Decizia este, insa, politica

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult