Externe

MOLDOVA: Guvernul premierului Pavel Filip, aprobat in Parlamentul Rep. Moldova

Parlamentul Moldovei a aprobat noul guvern al premierului Pavel Filip. Parlamentul Moldovei a aprobat, miercuri, cu 57 de voturi ale „noii majorități” create de Partidul Democrat guvernul premierului desemnat Pavel Filip. Potrivit Constituției, șeful statului urmează să numească noul Executiv.

A fost o sedinta convocată în grabă, tensionată de protestele puținilor membri ai opoziției aflați în sală, a fost scurtată din inițiativa liderului PD Marian Lupu, care a sugerat ca Filip să întrerupă prezentarea programului de guvernare și să se treacă direct la vot.

Între timp mii de persoane demonstrau în fața Parlamentului împotriva învestirii guvernului Filip, cerând alegeri anticipate.

Guvernul Filip boicotat în stradă și în Parlament

Votarea Guvernului Filip în Parlament nu s-a lăsat fără îmbrânceli printre deputați. Nemulțumiți de situația creată, socialiștii au blocat tribuna centrală a Parlamentului. Astfel, Pavel Filip a fost nevoit să-și țină discursul din loja Legislativului, transmite unimedia.md.

Ulterior, Filip a trecut în prezidiu pentru a-și continua discursul. Spiritele s-au încins însă când în apărarea lui Filip a venit democratul Constantin Țuțu. Acesta i-a bruscat pe mai mulți socialiști rupându-le pancardele. Alături de Țuțu a coborât și Constantin Botnari, care a manifestat același comportament.

Socialiștii au blocat tribuna, după ce solicitarea lor de a lua o pauză de trei ore nu a fost susținută.

„ Noi suntem indignați că această ședință a fost format pe furiș. Deputații nici nu au fost invitați în ședință. După 6-7 ani de guvernare, programul acestor colegi nici nu a fost discutat în fracțiuni. Este o abordare absolut criminară. Este o tentativă de uzurpare a puterii”, a declarat Vlad Bătrâncea.

Stiri pe aceeasi tema

Grupul de Comunicare Strategica: Inca un roman din strainatate a murit dupa ce s-a infectat cu COVID-19

Cristiana Petrariu Bota

Premierul Ungariei ii ameninta pe refugiatii sirieni cu ani grei de inchisoare si cere UE sa apere granita Greciei cu Turcia

Cristiana Petrariu Bota

Crestere economica surprinzatoare a Chinei bazata pe cresterea investitiilor si a exportului

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult