13.1 C
România
26 septembrie 2021
Breaking News

Moment istoric! Papa Francisc, patriarhul ortodox Bartolomeu si liderii crestini, iudaici, budisti si musulmani ai lumii s-au rugat impreuna la Roma

Moment istoric, astazi, in Italia. Papa Francisc, patriarhul ortodox Bartolomeu si liderii crestini, iudaici, budisti si musulmani ai lumii s-au rugat impreuna la intalnirea ecumenica de rugaciune pentru pace „Nimeni nu se salveaza singur – pace si fraternitate”, in Piazza del Campidoglio din Roma. Puteti viziona imagini video mai jos.

Ceremonia condusa de Papa Francisc a avut loc intr-una dintre cele mai vechi bazilici Roma, in prezenta presedintelui Italiei. In cadrul rugaciunii a fost lansat Apelul pentru Pace 2020.

Evenimentul la care au participat Papa Francisc, patriarhul ortodox Bartolomeu, dar si alti liderii crestini, iudaici, budisti si musulmani, vine intr-un moment greu pentru omenire. Deviza rugaciunii comune a marilor lideri religiosi ai lumii a fost „Nimeni nu se salveaza singur. Pace si Fraternitate”.

Liderii religiosi ai lumii s-au rugat impreuna intr-un context sensibil pentru intreaga planeta. Pe langa pandemia de coronavirus care afecteaza tot mai puternic diverse regiuni de pe glob, au loc razboaie interminabile, ca acelea din Siria si Yemen, dar si conflicte reaprinse cu deosebita violenta, cum este cazul celui din Nagorno-Karabagh.

Liderii religiosi s-au rugat in diferite lacasuri marti dupa-amiaza. La Bazilica Santa Maria din Aracoeli au fost prezenti Papa si ceilalti crestini, alaturi de patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu I, si de reprezentanti ai diferitelor biserici ortodoxe si protestante.

Cultul mozaic a fost reprezentat de Haim Korsia, marele rabin al Frantei, care a participat la o slujba la Marea Sinagoga din Roma.

Islamul l-a avut ca reprezentant pe Mohamed Abdelsalam Abdellatif, secretarul general musulman al Comitetului superior al fraternitatii musulmane, iar budismul pe Shoten Minegishi.

Dupa rugaciunea simultana, care a durat aproximativ o ora, cu totii s-au reunit in prezenta presedintelui Italiei, Sergio Mattarella, in Piata Campidoglio, unde a avut loc o noua ceremonie.

Intalnirea internationala de rugaciune pentru pace intre marile religii ale lumii a fost urmata de proclamarea Apelului pentru pace din 2020 si de aprinderea Candelabrului pacii.

Victimele razboaielor si ale pandemiei au fost comemorate printr-un minut de reculegere.

Stiri pe aceeasi tema

Presedintele Iohannis invita partidele la consultari pe tema legislatiei din domeniul Justitiei. Discutiile vor dura o jumatate de ora pentru fiecare partid

Ioana Badulescu

Sedinta solemna in Parlament pentru comemorarea Regelui Mihai. Principesa Margareta: Dragi romani, la fel ca si dumneavoastra am pierdut un tata

Ioana Badulescu

Iohannis a anuntat ca nu o revoca pe Kovesi din fruntea DNA: Motivele ministrului Justitiei nu corespund prevederilor legale

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult