22.8 C
România
4 octombrie 2023
ExterneSocial

Momente de panica intr-un avion TAROM cu destinatia Cairo. O familie din Maroc a fost evacuata pentru deranjarea ordinii publice

Momente de panica intr-un avion TAROM care urma sa decoleze de la Bucuresti cu destinatia Cairo. O familie din Maroc a fost evacuata pentru deranjarea ordinii publice, dupa ce ar fi jignit si scuipat o insotitoare de bord. La bordul aeronavei se aflau 150 de pasageri. 

Scenele tensionate au inceput dupa ce o femeie din Maroc, care calatorea impreuna cu sotul si fiul ei, ar fi scuipat si jignit o insotitoare de bord. Comandantul a decis debarcarea familiei, insa cei doi soti au refuzat sa coboare. In tot haosul produs, unii calatori au lesinat din cauza panicii si a caldurii, transmite Digi 24.

Potrivit inregistrarii, familia din Maroc s-a asezat pe locurile din zona de evacuare, desi pe bilete erau inscrise alte locuri. O insotitoare de bord le-a cerut oamenilor sa se mute la locurile lor, insa femeia a refuzat, ar fi devenit agresiva si ar fi scuipat-o pe stewardesa. In aceste conditii, comandantul aeronavei a decis evacuarea calatorilor recalcitranti.

Calatorii au incercat sa ii opreasca pe agentii de securitate sa debarce familia, iar medicii au fost chemati la bordul aeronavei dupa ce unor copii li s-a facut rau, iar o femeie a lesinat.

Familia din Maroc a fost debarcata si a fost amendata pentru deranjarea ordinii publice. Aeronava a plecat cu intarziere spre Egipt. 

Reactia companiei TAROM

Compania TAROM a transmis ca regreta incidentul, dar echipajul de cabina a respectat procedurile, prioritara fiind siguranta pasagerilor. Va prezentam mai jos comunicatul integral al companiei TAROM.

„Compania TAROM isi exprima parerea de rau fata de situatia creata in cadrul zborului ROT 101 Otopeni-Cairo din data de 17 Iulie 2019, dar este obligata sa respecte reglementarile aviatice internationale privind siguranta si securitatea pasagerilor.

In situatia de fata mentionam urmatoarele:

Iesirile de urgenta servesc unor situatii care cer evacuarea pasagerilor din aeronava in cel mai scurt timp. Prin urmare, pasagerii care ocupa un loc in imediata apropiere a acesteia trebuie sa fie dispusi sa ajute in caz de urgenta si sa vorbeasca limba engleza (de asemenea, limba companiei respective este un plus), pentru a fi capabili sa inteleaga comenzile echipajului in caz de evacuare si instructiunile de deschidere a acelor usi; aceasta regula se aplica, de asemenea, in cazul situatiei existente in cadrul acestui zbor.

Pasagerilor aflati in apropierea iesirilor de urgenta li se face un instructaj pe care acestia trebuie sa fie capabili sa il inteleaga.

In cazul de fata, pasagera perturbatoare nu intelegea si nu vorbea nici limba romana, nici limba engleza. Totodata, mentionam ca locul pe care il ocupa nu ii fusese alocat si a refuzat sa se identifice.

Pentru siguranta zborului si a pasagerilor, echipajul de cabina a actionat conform procedurilor in vigoare, rugand pasagera turbulenta sa se mute pe locul alocat la imbarcare.

Mentionam ca pasagera nu a adoptat o atitudine adecvata, motiv pentru care, conform procedurilor in vigoare, au fost chemati agentii de securitate ai aeroportului. Reiteram faptul ca pentru Compania TAROM, indiferent de context, prioritatile esentiale raman siguranta si securitatea pasagerilor, a zborului si a echipajului”.

Related posts

Turcia continua sa emita mandate de arestare pentru jurnalisti

Bogdan

Gregorian Bivolaru, prins in Franta dupa 12 ani. A riscat la Paris si a iesit sa-si cumpere carti

Lucy Ionesco

Concedieri la Romaero, conducerea companiei elaboreaza lista nominala cu angajatii vizati

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult