Ministrul Educatiei ia in calcul renuntarea la teze in acest an scolar si digitalizarea educatiei
Social

Monica Anisie: Lucram de ceva timp la noile standarde ARACIP

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a postat un mesaj pe pagina sa de socializare in care precizeaza ca in prezent desfasoara o analiza referitoare la noile standarde ARACIP – Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar avand ca scop modernizarea invatamantului. 

Actualele standarde, sustine Anisie, au fost adoptate in urma cu 13 ani, s-a revenit asupra lor in 2014, iar in 2016 au fost pilotate in circa 600 de scoli. „Cu sincope, uneori obiective, procesul de reelaborare, restructurare a viziunii organismului ARACIP a fost reluat de catre echipa mea. Ma implic personal in studiul si in elaborarea documentelor atat de necesare modernizarii invatamantului la toate nivelurile”, a notat, duminica, ministrul Educatiei.

Luni, Ministerul Educatiei a anuntat: „Am realizat ce am promis, respectiv debirocratizarea evaluarilor ARACIP! Este munca de echipa si le #multumesc tuturor celor implicati in acest proces de schimbare! Este o victorie extrem de importanta si un pas decisiv in modernizarea sistemului de Educatie, modernizare pe care ne-am asumat-o!”.

Redam mai jos mesajul integral publicat de Monica Anisie pe pagina sa de socializare.

„Pentru mine, weekendul inseamna linistea pe care o primesc ca pe un dar, caci reusesc sa ma ocup cu si mai mult calm si atentie de toate nevoile copiilor si ale colegilor, ale cadrelor didactice. Ministerul Educatiei mi-a devenit casa, colegii care mi se alatura ori de cate ori este nevoie au devenit familia mea.

Astazi, spre exemplu, analizam inca o data documentele la care lucram de ceva timp, referitoare la noile standarde ARACIP. Ma bucur sa va pot spune ca, asa cum mi-am propus si am promis de la preluarea mandatului, obiectivele principale, precum asigurarea transparentei, a coerentei, simplificarea unor etape in ceea ce priveste demersurile noastre comune au fost atinse.

In acest sens, trebuie sa precizez faptul ca un organism important in procesul de educatie, evaluare si control, precum ARACIP a reprezentat pentru noi un proiect important, urmarit inca de la infiintare. Actualele standarde au fost adoptate in urma cu 13 ani, s-a revenit asupra lor in 2014, dintr-o perspectiva europeana, pentru ca in 2016 sa fie pilotate in peste 600 de scoli. Cu sincope, uneori obiective, procesul de reelaborare, restructurare a viziunii organismului ARACIP a fost reluat de catre echipa mea. Ma implic personal in studiul si in elaborarea documentelor atat de necesare modernizarii invatamantului la toate nivelurile.

Nu vreau sa intru in amanunte tehnice, cei interesati direct vor avea la dispozitie foarte curand forma finala a documentului atat de asteptat.

Luni, vom comunica public, in cadrul unei conferinte de presa, despre aceste standarde, dar si despre alte subiecte de interes.

Am vrut doar sa va aduc mai aproape de mine astazi. Cand ai prieteni, iti este mai usor sa crezi in ceea ce faci, sa cauti forma cea mai simpla de a fi de ajutor.

Ne-a incurajat increderea voastra! Suntem o echipa harnica si profesionista, al carei scop imediat este sa elaboreze un suport tehnic exemplar.

O duminica frumoasa ca a mea va doresc!”.

Stiri pe aceeasi tema

Casa Regala, un nou anunt privind starea de sanatate a Regelui Mihai

Ioana Badulescu

Incendiu la Jilava, un pompier a murit. UPDATE

Cristiana Petrariu Bota

Exercitiu pentru verificarea functionarii sistemelor de alarmare, intre orele 10.00 si 11.00 in toate judetele din tara

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult