Monica Iacob Ridzi ramane in arest, presedintele Iohannis a refuzat gratierea

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 3, 2015 16:21

Monica Iacob Ridzi ramane in arest, presedintele Iohannis a refuzat gratierea

Presedintele Klaus Iohannis a refuzat gratierea Monicai Iacob Ridzi, astfel ca fostul ministru al Tineretului si Sportului va ramane in inchisoare, unde are de ispasit 5 ani. Monica Ridzi a primit decizia de condamnare la 5 ani de inchisoare in luna februarie a acestui an in dosarul privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Nationala a Tineretului.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, in februarie, ca Monica Iacob Ridzi sa fie condamnata la cinci ani de inchisoare, pedeapsa fiind cu executare. Ridzi este acuzata de abuz in serviciu.

Cu o zi inainte de sentinta, Monica Iacob-Ridzi scria pe Facebook ca altarul de sacrificu are nevoie de al 13-lea ministru si sustinea ca este foarte bolnava. Decizia de astazi in cazul Ridzi vine dupa 5 ani de procese.

Monica Ridzi este acuzata de procurori ca ar fi acordat contracte fara licitatii la manifestarile de Ziua Tineretului din 2009. In acest dosar, Ridzi a primit deja o condamnare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Un complet de 3 judecatori a condamnat-o pe Monica Iacob Ridzi, in ianuarie 2014, la cinci ani de inchisoare cu executare.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.