Monica Macovei: Ministrul Justitiei a mintit la Bruxelles in legatura cu OUG 13 si cu Legea gratierii

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 27, 2017 16:03

Monica Macovei: Ministrul Justitiei a mintit la Bruxelles in legatura cu OUG 13 si cu Legea gratierii

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, luni, ca ministrul Justitiei a mintit la Bruxelles in legatura cu OUG 13 si cu Legea gratierii.  Ministrul Justitiei nu poate face o evaluare de dosare, pentru ca ar interveni in puterea judecatoreasca, sustine Macovei intr-o interventie la RFI.

Fost ministru al Justitiei, Monica Macovei a mai declarat ca evaluarea facuta de actualul ministru Tudorel Toader este una comandata politic: “Eu nu l-am auzit pe domnul Toader să ne spună care sunt criteriile acestei evaluări, adică să spună evaluez X, Y, Z chestiuni. Ca atare, dacă n-a dat dovadă de transparenţă, să ne spună ce evaluează, mă aştept la o evaluare comandată politic”.

Ulterior interventiei la RFI, Monica Macovei a scris pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Justiției a mințit la Bruxelles în legătură cu OUG 13/2017, când a spus că problema era legată doar de faptul că a fost adoptată seara, și în legătură cu Legea grațierii, când a spus că aceasta nu urmărește grațierea faptelor de corupție.

Să analizăm doar aceste 2 declarații ale ministrului Justiției, Tudorel Toader, făcute cu ocazia dezbaterii publice pe tema situației din România, care a avut loc în Comisia LIBE.

1. Ora adoptării OUG 13/2017 a contat, dar problema era ce prevedea această ordonanță. De exemplu, modificarea infracțiunii de abuz în serviciu, stabilind plafonul de 200.000 de lei prejudiciu, astfel încât Dragnea să scape dacă ar fi condamnat în al doilea dosar.
2. Pe 22 martie 2017, când a avut loc audierea publică în Comisia LIBE, amendamentele lui Șerban Nicolae, prin care se grațiază și faptele de corupție, erau deja depuse la proiectul legii grațierii. Amendamentele sunt încă acolo, nu au fost retrase.

Am explicat aceste lucruri și în interviul din această dimineață, de la RFI România“.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.